PRINC ENDRU UBRZAO ODLAZAK KRALJICE: Evo koliko će britanska suverenka još biti na tronu i koju titulu će poneti Čarls!
Foto: EPA/David Mariuz, Profimedia, EPA

otkriveno

PRINC ENDRU UBRZAO ODLAZAK KRALJICE: Evo koliko će britanska suverenka još biti na tronu i koju titulu će poneti Čarls!

Planeta -

Princ Čarls sastao se juče s princom Filipom u Sandringemu kako bi razgovarao o posledicama bratovog katastrofalnog TV intervjua usred izveštaja da se sprema da stane na čelo monarhije kad kraljica napuni 95 godina.

Ključna uloga princa od Velsa u "povlačenju" princa Endrjua iz javnog života podstakla je spekulacije da se sprema da usvoji modernu ulogu "princa regenta", koja bi ga naterala da kontroliše svakodnevne kraljevske poslove, dok njegova majka ostaje monarh.

Njeno Veličanstvo napuniće 95 godina za 18 meseci - u vreme kada se njen suprug Filip povukao sa svojih javnih dužnosti - a među dvorjanima se priča da će ona moći da koristi prekretnicu da bi efikasno predala Čarlsu svakodnevnu kontrolu monarhije.

"Skandal oko Endrua i Epstajna pružio je Čarlsu priliku da se upusti da pokaže da može da upravlja kompanijom. Niko nije veći od institucije Kraljevske porodice. Čak ni Endru, kraljičin najdraži sin", kaže izvor iz Kraljevske porodice.

"Čarls je to prepoznao i ponašao se odlučno - poput kralja koji bi uskoro mogao da postane. To je bio trenutak kada je Čarls nastupio kao princ Regent, kralj iz senke".

Kraljica postepeno smanjuje broj javnih angažmana koji je imala sa 332 u 2016. na još impresivnih 283 u 2018. Čarls je u međuvremenu preuzeo 507.

Kurir.rs/Daily mail Foto:EPA/David Mariuz, Profimedia, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track