REPORTERKA IZ ALBANIJE IZVEŠTAVALA NOSEĆI TROMESEČNU BEBU: Nije napustila posao, iako joj je život postao PAKAO (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen, Youtube Printscreen

ZEMLJOTRES UŽIVO SA BEBOM, HRABROST NA DELU

REPORTERKA IZ ALBANIJE IZVEŠTAVALA NOSEĆI TROMESEČNU BEBU: Nije napustila posao, iako joj je život postao PAKAO (VIDEO)

Planeta -

Klodijana Hakaj, novinarka iz Drača je provela 60 sati na terenu i to sa tromesečnom bebom. Kako je ostala bez stana u zemljotresu, jedino logično što joj se učinilo da treba da uradi je da uzme mikrofon u ruke i da zađe među ruševine Drača, da popriča sa nesrežnim Albancima i pokaže celom svetu šta je to solidarnost, ali i profesionalizam.

Klodijana je oko 60 sati bila je na terenu kao i mnoge njene kolege. Iza sebe, u svakom kvartu, u svakoj ulici u koju ide da izveštava, vukla je "kofer", vrlo skup "kofer", u kojem nije bilo odeće ili prtljaga, već mali, najdraži njen svet. Njena tromjesečna ćerka očigledno prepoznaje tešku profesiju majke iako je sunčevu svetlost videla nedavno.

foto: Youtube Printscreen

Klodijana je jedan od građana Drača kojeg je pogodio zemljotres i naneo mu štetu. Njen stan je potpuno uništen, zidovi su popucali, plafon otpao, vrata i prozori izvaljeni iz štoka. Tek izgrađen stan bukvalno mora da se renovira od poda do plafona.

Ali uprkos onome kroz šta prolazi, ona je tu da izveštava o problemima kroz koje prolaze stotine hiljada drugih stanovnika Drača. Izveštava "uživo“, a zatim bude nekoliko trenutaka sa devojčicom. Tako njeni sati prolaze dok nastavlja da radi non-stop

Policija je postavila sigurnosni pojas u nekoliko zgrada u gradu Draču. Izveštava se da su zgrade pretrpele oštećenja na fasadi i njihovoj strukturi, što ugrožava živote stanovnika. Novinarka Klodijana Hakaj pomno je posmatrala ove građevine, za koje kaže da su pretrpeli veliku štetu.

foto: Youtube Printscreen

- Postoji veliki broj oštećenih zgrada. Ima veliki broj objekata izgrađenih pre i posle devedesetih godina prošlog veka. Ošteženja su vrlo ozbiljna“, rekala je u jednom uključenju novinarka tog ukletog 26. novembra 2019. godine..

(Kurir.rs/Panorama.com.al/BalkanWeb.com;

Foto. Printscreen/YouTube, Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track