Najnovije vesti

NEVEROVATNI SNIMCI IZ LONDONA: Teroristu savladali osuđeni ubica i Poljak, i to ROGOM kita i aparatom za gašenje požara!
Foto: Twitter/Printscreen

ovoga nema ni u filmovima

NEVEROVATNI SNIMCI IZ LONDONA: Teroristu savladali osuđeni ubica i Poljak, i to ROGOM kita i aparatom za gašenje požara!

Planeta

Među prolaznicima koji su uspeli da savladaju teroristu Usmana Kana na Londonskom mostu bili su poljski imigrant i osuđeni ubica na slobodnom vikendu.

Naime, britanski mediji javljaju da je Džejms Ford, koji je 2004. godine osuđen za ubistvo Amande Čempion, bio među građanima koji su pomogli da se zadrži Kan do dolaska policije.

Poljski imigrant Lukaš je kuvar koji je sa svog radnog mesta uzeo je rog narvala.

Njime je gurao napadača, a ostali su ga prskali aparatima za gašenje požara i tako savladali teroristu i oduzeli mu nož.

Snimci pokazuju da je nekoliko ljudi pokušalo da ga savlada iako su i sami mogli da budu izbodeni. Kan je ubo nožem 5 ljudi, a dvoje su preminuli.

Londonski gradonačelnik Sadik Kan pohvalio je heroje kazavši da su oni "najbolji od nas", a premijer Boris Džonson iskazao im je posebnu zahvalnost.

Inače, narvali su su sisari iz reda kitova, a zbog svog izgleda nazivaju se i morskim jednorozima. Njihov rog često donosi dosta novca, pa je tako pre nekoliko godina jedan na aukciji prodat za 36.000 funti.

Podsetimo, Kan, koga je ubio policijski specijalac, bio je 2012. godine osuđen na 16 godina zatvora zbog učestvovanja u pripremi terorističkog napada na londonsku berzu.

Uprkos svemu, prošle godine bio je uslovno pušten na slobodu, ali s nanogicom.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Twitter/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...