Najnovije vesti

SIRIJAC VEĆ 7 MESECI PUTUJE NA KONJU DO MOSKVE, A IMA SAMO JEDAN CILJ: Putinu će pokloniti najdragoceniji poklon (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen, AP

na važnoj misiji

SIRIJAC VEĆ 7 MESECI PUTUJE NA KONJU DO MOSKVE, A IMA SAMO JEDAN CILJ: Putinu će pokloniti najdragoceniji poklon (VIDEO)

Planeta

Poznati sirijski putnik Adnan Azam već sedam meseci putuje na konju iz Damaska u Moskvu da bi zahvalio ruskom narodu za podršku njegovoj zemlji tokom rata i poklonio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu čistokrvnog arapskog konja.

U aprilu ove godine Azam se uputio iz Damaska u Moskvu preko Bagdada i Teherana, odnosno, zemalja koje su pružile podršku Siriji tokom rata.

"Prešao sam na konju već gotovo 6.000 kilometara. Posetio sam, pre svega, Bagdad, Teheran, u Rusiji - Dagestan, Čečeniju. Posle Rostova sledi Voronjež, a mislim da ću 15. januara sledeće godine biti u Moskvi“, rekao je Azam.

foto: AP

On je ispričao kako njegovo putovanje nije nimalo lako. „Kada sam prolazio kroz Iran, bilo mi je veoma vruće, termometar je pokazivao i do 55 stepeni. U Rusiji je sada prilično hladno“, naveo je Azam.

Teško mu je da savlada i jezičke barijere, kao i da nađe prenoćište, jer se dešava da naiđe na gostoljubive domaćine koji ga primaju u svoje domove, ali povremeno je prinuđen i da spava na ulici.

"Činim sve što mogu da bih stigao do Moskve s glavnim ciljem - da u ime Sirijaca zahvalim narodu koji je bio uz nas tokom rata i da poklonim predsedniku Putinu arapskog konja. To je za nas najdragoceniji dar“, rekao je Azam i objasnio da je konj za Sirijce simbol pobede.

Azam planira da se, kada završi misiju, vrati u Siriju i da se lati montaže dokumentarnog filma koji snima tokom puta.

Ovo mu nije prvo putovanje. Pre 30 godina Azam je na konju iz Sirije putovao u SAD, gde se susreo s predsednikom Ronaldom Reganom.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...