Najnovije vesti

SIN MOĆNOG ŠEIKA UMRO OD KOKAINA: Drogirao se sa misterioznim Eskobarom, a čistačica je zatekla gadan prizor
Foto: Youtube/Printscreen

završena istraga

SIN MOĆNOG ŠEIKA UMRO OD KOKAINA: Drogirao se sa misterioznim Eskobarom, a čistačica je zatekla gadan prizor

Planeta

Modni dizajnder šeik Halid al Kasimi, sin moćnog emira Sultana bin Muhameda, umro je u svom luksuznom stanu u Londonu zbog preteranog konzumiranja “jakog” kokaina i droge GHB sa drugim muškarcem, otkriveno je na sudskom saslušanju.

Šeik Halid (39) pronađen je mrtav 1. jula ove godine u apartmanu vrednom osam miliona funti u Najtsbridžu, zapadnom delu britanske prestonice.

On je bio princ Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnik britanske modne linije Kasimi i sin vladara Šardžaha, a njegovo telo pronašla je čistačica Marija Kisaohanjan.

Marija je radila za šeika nekoliko godina, pet sati dnevno od ponedeljka do petka. Na saslušanju je rekla da je ušla u stan svojim ključem, a onda je ugledala Halida kako sedi uspravno na podu pored kauča.

foto: Profimedia

Prvo je mislila da spava, ali kad je dotakla njegov vrat shvatila je da nešto nije u redu.

"Usta su mu bila otvorena, oči poluotvorene, ali nije hrkao", navela je Marija, dodajući da je to bilo neobično, jer je inače hrkao.

Mislila je da će se probuditi i odlučila da proveri je li dobro, pa mu je dotakla vrat. Bio je hladan. Marija je odmah pozvala domara.

"Pozovite pomoć! On je mrtav!", rekla mu je.

Pozvali su obezbeđenje, stigla je i Hitna pomoć, ali je bilo jasno da je prekasno da se nešto učini.

"Bio je pun života, na vrhuncu svoje karijere i na vrhu sveta, otvorenog uma i veoma bistar", rekla je Marija sudu.

Na saslušanju je takođe navedeno da je šeik proveo poslednje sate svog života sa Johanom Eskobarom, ali nije jasna veza između ova dva muškarca.

Kao uzrok smrti na sudu je navedeno “trovanje drogama”, nakon što je šeik uzeo velike količine GHB i manje, “rekreativne” količine kokaina. Otkriveno je da je u krvi imao više od 300 miligrama droge GHB, prema toksikološkom izveštaju doktorke Suzan Paterson.

foto: EPA

Poslednji put je viđen na snimku nadzorne kamere u svom domu, dan pre smrti, navelo je obezbeđenje. Detektiv Adrija De Vilijers, koji je istraživao šeikovu smrt, rekao je da je Johan Eskobar bio poslednja osoba koja ga je videla živog.

Eskobar, koji nikada nije bio osumnjičeni u vezi sa šeikovom smrću, rekao je policiji da je video kako Halid uzima i kokain i GHB, a i sam je isto uradio. On je rekao da je mislio da Kalid spava kad je napustio njegov stan 30. juna, jer je ovaj hrkao. Nađen je mrtav sledećeg jutra na istom mestu na kojem je zaspao.

foto: EPA

"Nema naznaka da je neko delovao tako što je dao ili naterao Halida da uzme ove droge", istakao je mrtvozornik Bernard Ričmond.

Jedan od doktora je izjavio da je šeik bio zagriženi pušač, ali da je takođe redovno vežbao. Doktor Majkl Ozborn je potvrdio da je uzrok smrti “trovanje drogom” i dodao da nema naznaka da je u šeikovu smrt umešana treća strana.

Halidov otac šeik Sultan bin Muhamed al Kasimi vlada Šardžahom od 1972. Najstariji sin vladara iz njegovog prvog braka, šeik Muhamed bin Sultan bin Muhamed al Kasimi umro je 1999. od prekomerne doze droge u 24. godini u porodičnoj kući u Saseksu.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...