ZLOČINI IZ MRŽNJE PREMA MUSLIMANIMA ESKALIRALI! Samo u Nemačkoj za tri meseca počinjeno 187 islamofobičnih napada (FOTO)
Foto: Profimedia

crna statistika

ZLOČINI IZ MRŽNJE PREMA MUSLIMANIMA ESKALIRALI! Samo u Nemačkoj za tri meseca počinjeno 187 islamofobičnih napada (FOTO)

Planeta -

U trećem kvartalu 2019. godine u Nemačkoj je počinjeno 187 islamofobičnih napada.

Prema najnovijim podacima nemačke vlade, u toj zemlji je u trećem kvartalu počinjeno ukupno 187 zločina motivisanih islamofobijom i povrijeđeno osam osoba, prenosi Anadolija. Policija je u istom periodu zbog umešanosti u napade uhapsila osam osoba, od čega šest u pokrajini Hesen.

foto: AP/Sergei Grits

U ovom periodu su izvedeni islamofobični napadi na ukupno 25 džamija ili drugih muslimanskih verskih objekata. Iz nemačke vlade su naveli da ovi podaci nisu konačni i da bi broj napada mogao biti i veći, dodavanjem novih podataka.

U drugom kvartalu ove godine u Nemačkoj su počinjena ukupno 222 zločina motivisana islamofobijom, a u prva tri meseca 188 zločina.

foto: Profimedia

Predsednik Islamskog veća Nemačke Burhan Kesici je za Anadoliju kazao da je posljednjih godina zabeležen porast islamofobije i mržnje prema muslimanima u Nemačkoj i da je sve više napada na džamije i muslimane. Istakao je da problem predstavlja i činjenica da mnoge muslimanske žrtve policiji uopštee ne prijavljuju napade i incidente.

"Svaki islamofobični napad treba prijaviti policiji. Ovo je vrlo važno, kako bi se pokazalo da je islamofobija ozbiljan problem u Nemačkoj", kazao je Kesici.

(Kurir.rs/radiosrajevo.ba, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track