BOLSONARO O SVOM USPONU: Nikada nisam pomišljao da ću biti predsednik, ali to je božja volja! Verujem da je Bog Brazilac
Foto: AP / Silvia Izquierdo

predsednik brazila

BOLSONARO O SVOM USPONU: Nikada nisam pomišljao da ću biti predsednik, ali to je božja volja! Verujem da je Bog Brazilac

Planeta -

Ekstremno desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro je izjavio da "nikada nije pomišljao" da će biti šef države.

On je dodao da je u njegovom usponu bilo i elemenata božanskog upliva.

"Nikada nisam pomišljao da ću biti predsednik, niko nam nije dao pobednike, ali verujem da je to bila božja volja. Prvo mi je spasao život, a zatim i dao mandat. Verujem da je Bog Brazilac", rekao je Bolsonaro.

Bolsonaro (64) je napadnut i izboden nožem u septembru prošle godine, tokom izborne kampanje, i bio je u teškom stanju. Potom je, nakon što je skoro tri decenije bio poslanik, pobedio na predsedničkim izborima, zahvaljujući i ogromnoj podršci vernika.

On skoro svakog jutra drži ad hok konferenciju za medije i pozdravi nekolicinu pristalica.

Danas su ga ispred rezidencije dočekali Deda Mraz i dečji hor koji je pevao verske pesme.

"Vi ste najlepši božićni poklon Brazilu za 2020", rekao je čovek u crvenom odelu, a takođe je izrazio podršku vladinoj politici liberalizacije nošenja oružja.

Prema rečima tog Deda Mraza, "porodice imaju pravo da se brane". On je potom od prstiju napravio pištolj, što je bio Bolsonarov zaštitni znak tokom kampanje.

Kurir.rs/Beta/AFP

Foto: AP / Silvia Izquierdo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track