AMERI ĆE NA KRAJU OTIĆI: Asad otrio koji je JEDINI način da SAD napuste sirijska naftna polja i da TRAMP ODUSTANE! VIDEO
Foto: FOTO AP

prognoza sirijskog predsednika

AMERI ĆE NA KRAJU OTIĆI: Asad otrio koji je JEDINI način da SAD napuste sirijska naftna polja i da TRAMP ODUSTANE! VIDEO

Planeta -

Uprkos tome što je američki predsednik Donald Tramp drugi put tokom svog mandata najavio povlačenje američkih snaga iz Sirije, u međuvremenu je odlučeno je da će manji američki vojni kontingent biti raspoređen u oblasti najvećih naftnih polja u blizini grada Rumejlan.

Damask je osudio odluku i ocenio američko raspoređivanje kao "nezakonito“.

Sirijski predsednik Bašar al Asad objasnio je u intervjuu kineskoj televiziji "Feniks“ da se moraju ispuniti dva cilja kako bi se američke vojne snage konačno povukle iz zemlje, u kojoj su stacionirane bez odobrenja Vlade ili mandata UN.

"Prvo, sve terorističke grupe na teritoriji Sirije moraju biti iskorenjene, jer američka Vlada borbu protiv njih koristi kao izgovor da zadrži svoje snage u Siriji“, izjavio je Asad.

Sirijski predsednik je rekao da drugi korak podrazumeva ujedinjenje snaga sirijske Vlade i lokalnog stanovništva koji su trenutno saveznici Vašingtona.

"Ove grupe moraju se, na odgovarajući način, naročito kroz dijalog, uveriti da je u našem zajedničkom interesu da podrže napore sirijske države da oslobodi sve njene teritorije“, rekao je Asad.

Sirijski predsednik veruje da jednom kada ta dva cilja budu postignuta, SAD neće imati "opravdanja“ za ostanak u Siriji, jer će se u protivnom suočiti sa "narodnim otporom“ sličnim onom s kojim se Vašington suočava u Iraku.

"Na kraju će Amerikanci otići“, zaključio je Asad.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track