NISMO PLEMENSKA DRŽAVA! Erdogan brani od SAD Turski tok: Nećemo trpeti NASILJE nad našim narodom (VIDEO)
Foto: EPA / Sallvatore Di Nolfi

oštro

NISMO PLEMENSKA DRŽAVA! Erdogan brani od SAD Turski tok: Nećemo trpeti NASILJE nad našim narodom (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio je SAD da će Ankara odgovoriti recipročnim merama ukoliko Vašington uvede sankcije gasovodu "Turski tok“, prenosi televizija TRT.

"Protiv njihovih sankcija će biti, naravno, naše kontra-sankcije. Nismo mi narod koji možete sputavati. Stalno ističem da mi nismo plemenska država“, istakao je Erdogan tokom posete Maleziji.

On je dodao da je Turska zatvorila pitanja o ruskim sistemima S-400 i američkim avionima F-35, a Amerikanci mogu da rade šta žele povodom toga.

"Sada oni bez ustručavanja govore kako će uvesti sankcije "Turskom toku". To je nasilje nad našim narodom“, konstatovao je turski lider.

Američki Senat je usvojio federalni budžet za 2020. finansijsku godinu, a dokumenta treba da potpiše američki predsednik Donald Tramp.

Senat i Predstavnički dom SAD su odobrili vojni budžet u iznosu od 738 milijardi dolara, koji predlaže "zaštitu evropske energetske bezbednosti uvođenjem sankcija gasovodima "Severni tok 2" i "Turski tok“. Američki vojni budžet uključuje i zabranu isporuke Turskoj najnovijih američkih aviona F-35, kao odgovor na to što je Ankara kupila ruske PVO sisteme S-400.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: EPA/Sallvatore di Nolpi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track