KIM ŠIRI FABRIKU ZA PRAVLJENJE VOJNE OPREME: Prvo pretili raketiranjem Amerike, a sad satelitski snimci otkrili sve
Foto: Profimedia

vojna pretnja

KIM ŠIRI FABRIKU ZA PRAVLJENJE VOJNE OPREME: Prvo pretili raketiranjem Amerike, a sad satelitski snimci otkrili sve

Planeta -

Novi satelitski snimak fabrike u kojoj Severna Koreja pravi vojnu opremu za lansiranje raketa dugog dometa pokazuje da je u toku izgradnja novog objekta.

Objavljivanje nekoliko slika iz "Planet labsa" dolazi u trenutku kada postoji zabrinutost da bi Severna Koreja mogla da lansira raketu ili projektil jer traži ustupke u nuklearnim pregovorima sa Sjedinjenim Američkim Državama, preneo je AP.

Severna Koreja je upozorila da će "božićni poklon" koji će dati SAD-u zavisiti od toga šta će preduzeti Vašington. Jedan od novih satelitskih snimaka, snimljen 19. decembra, prikazuje fabriku "16. mart" u blizini Pjongjanga, gde Severna Koreja proizvodi kamione koji se koriste kao pokretni lanseri za njihove rakete dugog dometa.

Džefri Luis, direktor programa neširenja u Istočnoj Aziji na Institutu Midlbari, napisao je da izgradnja izgleda kao proširenje fabrike. Nuklearni pregovori između Vašingtona i Pjongjanga prekinuti su nakon neuspešnog februarskog samita američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track