TRAMPOV ADVOKAT ŽESTOKO NAPAO MILIJARDERA Đulijani: Veći sam Jevrejin od Soroša, on je neprijatelj Izraela
Foto: Profimedia

Rat

TRAMPOV ADVOKAT ŽESTOKO NAPAO MILIJARDERA Đulijani: Veći sam Jevrejin od Soroša, on je neprijatelj Izraela

Planeta -

Rudolf Đulijani (75), lični advokat Donalda Trampa (73), predsednika SAD, žestoko je napao milijardera Džordža Soroša (89) izjavivši da je on veći Jevrejin od njega.

Bivši gradonačelnik Njujorka je u rat protiv američko-mađarskog milijardera krenuo u intervjuu za magazin Njujork.

Teške klevete

On je Soroša napao bez pardona dovodeći u pitanje njegov judaizam iako je ovaj preživeo Holokaust.

"Nemojte mi reći da sam antisemita ukoliko sam protiv Soroša. On jedva da je Jevrejin. Ja sam veći Jevrejin nego što je on. Verovatno znam više o judaizmu, on nije religiozan, ne ide u sinagogu, ne ide u crkvu", rekao je Đulijani i nastavio u još oštrijem tonu: "Soroš ne pripada sinagogi, on ne podržava Izrael, on je neprijatelj Izraela. Izabrao je osam državnih tužilaca u Americi, užasna je osoba.

foto: Dragana Udovičić

Da se odmah izvini

Đulijani smatra da je Soroš odgovoran za izbor Marije Jovanovič, koja je poreklom s naših prostora, na mesto ambasadorke SAD u Ukrajini: - Soroš je postavio četvoro ambasadora Amerike u Ukrajini. On je taj koji zapošljava agente FBI.

foto: EPA

Žestok napad Đulijanija izazvao je ogorčenje među brojnim organizacijama. Jedna od prvih se oglasila Liga za borbu protiv klevete (Anti-Defamation League), koja spada u red najuticajnijih jevrejskih organizacija u SAD.

"Đulijanijeva izjava da Džordž Soroš kontroliše američke ambasadore, zapošljava agente FBI i da je jedva Jevrejin je vrlo zbunjujuća i uvredljiva. Budimo kristalno jasni.

Gospodin Đulijani ne odlučuje o tome ko je Jevrejin, a ko nije i šta je antisemitizam. Decenijama se filantropski angažman Džordža Soroša koristi kao hrana za antisemitske teorije zavera o tome da Jevreji kontrolišu i manipulišu državama na globalnom nivou. Đulijani bi trebalo da se izvini odmah zbog svojih izjava ukoliko ne želi da bude predvodnik antisemita i belih supermatista koji veruju u ovo đubre", rekao je Džonatan Grinblat, prvi čovek Lige za borbu protiv klevete.

TEORIJE ZAVERE O SOROŠU

foto: Profimedia

Soroš je lutka Jerusalima i radi sve u korist Izraela

Prljavim novcem je izazvao prevrat u Slovačkoj

Izazvao je pad vrednosti nacionalne valute u Maleziji

On je ekstremista koji želi svet bez granica

Bori se za legalizaciju droge i eutanazije

Iz senke je upravljao sindikatima za vreme Obame

Plaćao je proteste protiv vlasti u Rumuniji

Soroš je finansirao sve ružičaste revolucije

Slučaj Ukrajina

PRETI MU ROBIJA

Protiv Đulijanija se u Njujorku vodi kriminalna istraga zbog kršenja zakona o finansiranju kampanje. Naime, njegova dva saradnika Lev Parnas i Igor Fruman su uhapšeni kada su pokušali da napuste Ameriku. Protiv njih je podignuta optužnica jer su pomogli u Đulijanijevoj kampanji da Ukrajina pokrene istragu protiv Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera. Đulijani je po Trampovom nalogu učestvovao u vršenju pritiska na ukrajinske vlasti.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track