HAPŠENJA U HONGKONGU TOKOM BOŽIĆNIH PAZNIKA: Policija privela 336 ljudi, protesti i dalje traju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

nemiri ne prestaju

HAPŠENJA U HONGKONGU TOKOM BOŽIĆNIH PAZNIKA: Policija privela 336 ljudi, protesti i dalje traju! (VIDEO)

Planeta -

Hongkonška policija je tokom božićnih praznika uhapsila 336 ljudi, dok protesti građana i dalje traju, izjavio je danas portparol policije Kvok Ka-čuen.

Kvok je rekao novinarima da su između ponedeljka i četvrtka uhapšene i 92 žene, a da među njima ima i maloletnica od kojih najmlađa ima 12 godina, prenosi AP.

Ovim je broj pritvorenih tokom protesta porastao na gotovo 7000, od čega su veliki deo studenti.

Demonstranti obučeni u crno, od kojih su neki nosili kape Deda Mraza, razbijali su izloge prodavncia, dok je policija odgovorila suzavcem i hapšenjima, a izgleda da će se demonstracije koje traju duže od šest meseci nastaviti i u novoj godini, konstatuje agencija.

Kvok je osudio ono što je nazvao napadima na obične građane u tržnim centrima i restoranima i vandalizmom javne infrastrukture, uključujući stanice podzemne železnice, banke i električnu mrežu.

"Njihov plan je da ućutkaju one koji zastupaju različita stanovišta i terorišu javnost. Ko se ne slaže sa njihovim nasiljem, susrešće se sa nasiljem", rekao je Kvok novinarima.

Protesti kojima se traže veća demokratska prava ne jenjavaju nakon ubedljive pobede antiestablišmentskih kandidata na izborima za lokalne predstavnike početkom ovog meseca.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track