Najnovije vesti

BIO JE MILIONER, A ONDA JE POBEGAO NA PUSTO OSTRVO: Već 22 godine tamo živi sa psom, a ima samo jednu želju
Foto: Profimedia

moderni robinzon

BIO JE MILIONER, A ONDA JE POBEGAO NA PUSTO OSTRVO: Već 22 godine tamo živi sa psom, a ima samo jednu želju

Planeta

Nekadašnji milioner Dejvid Glašin imao je kompaniju koja je iskopavala zlato u Papua Novoj Gvineji. Poslovao je sa, u to vreme, najvećim svetskim biznismenima i kompanijama, a onda je, posle kraha berze 1987, izgubio veći deo bogatstva.

Kada ga je i žena napustila odlučio je da se preseli na malo ostrvo na severoistoku Australije. Društvo mu pravi pas.

"Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak", objasnio je Dejvid u dokumentarcu o njegovom životu.

foto: Profimedia

Bivši milioner ističe da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima i da bi voleo da ga neko poseti nekoliko puta godišnje. Voli prirodu koja ga okružuje, ali dodaje da može da se dogodi da ako se nađete u nevolji na ostrvu nema ko da vam pomogne i smrt je neizbežna.

"Morate da mislite pozitivno sve vreme inače ćete poludeti jer vas stvari iskušavaju i ne idu uvek u željenom pravcu", rekao je.

Uvek nešto može da krene po zlu, kaže. "Očas posla naiđe oluja ili možeš da slomiš kuk", kaže ovaj 76-godišnjak koji je zaista slomio kuk, ali je srećom imao satelitski telefon pri ruci.

"Umro bih da nije bilo tog telefona. Ali, morao sam da puzim 60 metara do njega", dodao je.

Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi sebi obezbedio namirnice za život.

Sve se to razlikuje od njegovog nekadašnjeg života kada je imao oko 37 miliona dolara. Ipak, kaže da su ga 22. godine, koliko je proveo na ostrvu, "popravile".

foto: Youtube/Printscreen

"Svakome treba isceljenje u nekom periodu našeg života i to se dogodilo meni", rekao je Dejvid.

Ipak, ono što mu teško pada je odvojenost od porodice. Ima sina (21) i ćerku koja nikad nije posetila ostrvo. Preživeo je i tragediju kada mu se druga ćerka ubila pre 6 godina.

Osim toga, australijske vlasti sada žele da ga isele sa ovog ostrva. Dejvid želi da ovde provede ostatak života, ali pitanje je hoće li uspeti u tome.

Kurir.rs/Abc.net.au Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...