Najnovije vesti

PUTIN JE SAM SPASIO ĆERKE IZ POŽARA! Otkriveni detalji biografije najznačajnijeg čoveka veka: Niko nema burniju istoriju
Foto: Profimedia

sačuvao i krst

PUTIN JE SAM SPASIO ĆERKE IZ POŽARA! Otkriveni detalji biografije najznačajnijeg čoveka veka: Niko nema burniju istoriju

Planeta

Politička sudbina Vladimira Putina nema analoge u sovjetskoj i modernoj ruskoj istoriji, a neke epizode iz života predsednika Rusije ga najbolje pokazuju njegov karakter, smatra nemački biograf Putina, politikolog i novinar Aleksandar Rar.

Aleksandar Rar je ispričao da je lično pitao Putina da li je istinita priča o požaru u njegovoj vikendici kod Lenjingrada iz 1996. godine. Ruski predsednik mu je potvrdio da je istinita ova priča.

"On je bio sa prijateljem u saunI, kada je kuća počela da gori. Otrčao je na drugi sprat, gde su spavale njegove ćerke, predao ih u ruke prijatelja. On im je spasio život“, ispričao je Rar.

foto: Profimedia

Putin je i drugi put ušao u kuću koja gori u potrazi za koferom u kojem se čuvala gotovina.

"Putin je video da je sav novac izgoreo i da je samo njegov krst ostao netaknut“, dodao je Rar.

On je priznao da je mnogo profesionalno učestvovao u uređivanju i pripremi "biografija sovjetske elite“, ali biografija Putina, po njegovim rečima, jako se razlikuje od "starih elita“. To je bio potpuno drugačiji model karijere.

foto: Printscreen Kremlin.ru

Rar je naglasio da je Putin "najznačajniji političar 21. veka“ koji je stvorio novu zemlju uz pomoć jake volje i sopstvenih ideja. Ekspert je objasnio da se "tako jak političar retko pojavljuje u novijoj istoriji“.

"On je iz obične porodice, njegovi roditelji su bili vrlo jednostavni ljudi. Tokom pada Istočne Nemačke, KGB i SSSR on je takođe doživeo pad, ali se ipak vratio, išao ka vrhu. Ova dinamika, ti usponi i padovi – to je bilo potpuno drugačije od biografije Jeljcina i drugih sovjetsko-ruskih funkcionera“, zaključio je Rar.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...