POLICIJA NA SVE STRANE: Povećan nivo bezbednosti u Njujorku zbog ubistva iranskog generala Sulejmanija (FOTO)
Foto: Profimedia

oprez

POLICIJA NA SVE STRANE: Povećan nivo bezbednosti u Njujorku zbog ubistva iranskog generala Sulejmanija (FOTO)

Planeta -

Njujorška policja povećala je nivo bezbednosti u tom gradu, nakon ubistva komandanta iranskih jedinica Kuds Kasima Sulejmanija.

Komesar Njujorške policije Dermot Ši izjavio je na konferenciji za novinare da nema verodostojnih dojava o eventualnim pretnjama za grad, ali da su preduzete mere da stanovnici Njujorka i turisti budu zaštićeni, prenosi američka televizija NBC.

On je naglasio da su policijski službenici već u "stanju povećane budnosti" i da stanovnici Njujorka mogu da očekuju pojačano prisustvo uniformisanih službenika, od kojih će pojedini nositi puške sa dugim cevima.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je na konferenciji za novinare da je pretnja Njujorku, koji je pogodan za napade, značajno porasla i da treba pretpostaviti da bi napad doveo SAD u ratno stanje. On je tu situaciju ocenio kao suočavanje s realnošću sa kakvom se grad ranije nije suočavao.

"Veoma je važno da svi to razumeju, ali i da razumeju da u ovim izmenjenim okolnostima Grad i policija čine sve da Njujork ostane bezbedan", rekao je De Blasio.

On je istakao da se Njujork možda suočava s pretnjom koja je drugačija i veća od bilo čega sa čim se ranije suočio.

Najave čelnika Njujorka o pojačanom stepenu bezbednosti došle su nakon pretnji Irana da će se osvetiti za smrt Sulejmanija.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track