MEGZIT TRESE VELIKU BRITANIJU, KRALJICA POBESNELA! Hari i Megan beže od porodice (FOTO, VIDEO)
Foto: AP Matt Dunham, Profimedia

DVORSKE SPLETKE

MEGZIT TRESE VELIKU BRITANIJU, KRALJICA POBESNELA! Hari i Megan beže od porodice (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Sukob... Elizabeta Druga duboko je razočarana jer je, kao i drugi, iz medija saznala da se njen unuk odriče kraljevskih dužnosti

LONDON - Britansku kraljevsku porodicu potresao je veliki skandal nakon što je princ Hari, šesti u redu za nasleđe prestola, saopštio da se sa suprugom Megan povlači iz obavljanja kraljevskih dužnosti!

Kraljica Elizabeta Druga bila je zatečena i besna na svog unuka jer je, kao i drugi članovi kraljevske porodice, o planovima riđokosog princa saznala iz medija, tj. posle objavljivanja poruke na Instagramu.

Kao Edvard Osmi

Odluku riđokosog princa da se odrekne kraljevskih dužnosti mediji u Velikoj Britaniji porede sa skandalom od pre 83 godine, kada je kralj Edvard Osmi odlučio da zbog ljubavi prema razvedenoj Amerikanki Valis Simpson abdicira i preda krunu bratu Džordžu Šestom, koga je nasledila starija ćerka, kraljica Elizabeta Druga.

"Kraljica Elizabeta Druga je duboko razočarana i šokirana odlukom svog unuka. Iako su svi u Bakingemskoj palati razočarani, oni će pružiti podršku vojvodi i vojvotkinji od Saseksa. Princ Hari se nije poneo fer prema kraljici, ona nije zaslužila da je ovako tretiraju. On i Megan su imali venčanje kakvo su želeli, dobili su novac koji su želeli, osoblje koje su želeli, dom koji su želeli i kancelariju koju su želeli. Šta su više mogli da požele? Svi razumeju da njih dvoje žele da urade nešto drugačije i da krenu svojim putem, zbog čega savršeno žele da im pomognu", naveo je izvor blizak kraljevskoj porodici.

O poremećenim odnosima u Bakingemskoj palati govori se još od venčanja princa Harija. Navodno je princ Vilijam bio protiv toga da se Hari venča sa razvedenom američkom glumicom. Posle toga su kolale priče o stalnim sukobima između Megan i Vilijamove supruge Kejt, a da nešto zaista nije na mestu, pokazalo je iseljenje mladog para iz zajedničke rezidencije, a zatim i Harijevo priznanje da postoji jaz između njega i brata.

foto: Profimedia

Kada je princ Hari dobio sina Arčija u maju ove godine, on sam je insistirao da mališan ne dobije nijednu kraljevsku titulu, što je bio nagoveštaj da će se i on odreći svojih prinadležnosti.

foto: Profimedia

Božić u Kanadi

Da definitivno nešto nije kako treba, bilo je jasno kada je Hari sa porodicom odlučio da za praznike šest nedelja provede u Kanadi propustivši tradicionalno okupljanje kraljevske porodice za Božić. Uz to, tokom emitovanja tradicionalnog božićnog kraljičinog govora bilo je upadljivo da na stolu nema fotografije princa Harija sa porodicom.

Potencijal Mogu da zarade milione

Napuštanjem kraljevske porodice otvara se pitanje izdržavanja princa Harija i njegove porodice. Procenjuje se da je par težak 34 miliona funti, a veći deo pripada princu, koji je nasledio milione od pokojne majke, princeze Dajane. Uz to, Hari može da računa na pozamašno nasleđe od oca princa Čarlsa. Međutim, finansijski eksperti tvrde da Hari i Megan imaju izuzetno veliki markentiški potencijal i da bi mogli da zarade stotine miliona u slučaju da se odluče za snimanje TV šou-programa, objavljivanje knjiga ili brendiranje raznih proizvoda.

Okidač za odlazak Sporna fotografija?

Tabloid San prenosi da odlazak Harija i Megan izaziva „građanski rat“ u porodici. Okidač za njihovu odluku navodno je bilo nedavno objavljivanje fotografije na kojoj je kraljica Elizabeta Druga s troje najbližih naslednika prestola - najstarijim sinom Čarlsom, unukom Vilijamom i praunkom Džordžom:

foto: EPA Ranald Mackechnon

- Ova slika je najjasniji pokazatelj da se Hari i Megan ne smatraju delom budućnosti ove institucije. Sa njihovog stanovišta, od tog trenutka nije više bilo smisla da budu tu.

Otac Megan Markl tvrdi Potpuno sam razočaran

Zanimljivu izjavu posle objavljivanja da se princ Hari i njegova supruga Megan Markl povlače iz kraljevske porodice dao je Tomas Markl, otac američke glumice, s kojim ona nije godinama u kontaktu:

"Samo ću reći da sam potpuno razočaran", rekao je Tomas, koji nikada nije upoznao zeta, kao ni unuka, malenog Arčija.

Kurir.rs/Foto: AP Matt Dunham, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track