Najnovije vesti

SLUČAJNO UNIŠTEN SNIMAK IZ EPSTAJNOVE ĆELIJE: Tužilaštvo tvrdi da je pitanju tehnička greška!
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

video više ne postoji

SLUČAJNO UNIŠTEN SNIMAK IZ EPSTAJNOVE ĆELIJE: Tužilaštvo tvrdi da je pitanju tehnička greška!

Planeta

Snimak sigurnosnih kamera koje su uhvatile prvi pokušaj Džefrija Epstajna da sebi oduzme život "slučajno je uništen".

Tužilaštvo navodi da je osoblje u zatvoru slučajno sačuvalo snimak iz pogrešne ćelije i taj snimak im dostavio, dok pravi snimak više ne postoji.

Podsetimo, Epstajn se obesio u zatvoru u avgustu prošle godine, dok je čekao da mu počne suđenje za trgovinu ljudima. On je rekao da nije kriv za zlostavljanje desetina devojčica, od kojih su neke imale 14 godina.

Samo mesec dana ranije je po prvi put pokušao sebi da oduzme život. On je pronađen u polusvesnom stanju sa povredama na vratu u ćeliji 25. jula, nakon čega je nad njim pojačan nadzor.

U međuvremenu, Epstajna su prebacili u drugu ćeliju gde je i pronađen mrtav 10. avgusta 2019. godine. Dvojica zatvorskih stražara je optuženo da nisu proveravali Epstajna iako su u izveštajima uredno tvrdili da su redovno sprovodili kontrolu zatvorenika.

Nakon Epstajnove smrti traženi su snimci iz jula meseca na kojima bi trebalo da se vidi kako Epstajn pokušava sebi da oduzme život, ali su snimci nestali.

Iz tužilaštva su saopštili da su im iz zatvorena dostavljeni materijali iz druge ćelije, a ne iz one u kojoj je boravio Epstajn.

"Traženi video snimak više ne postoji u bazi za skladištenje usled tehničke greške", saopštili su iz Tužilaštva.

Kurir.rs/BBC

Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...