NEBESKI VLADAR STIŽE U VELIKU BRITANIJU! Japanski car Naruhito i carica Masako dolaze na poziv kraljice Elizabete Druge!
Foto: EPA / Jiji press / Pool

prihvaćen poziv

NEBESKI VLADAR STIŽE U VELIKU BRITANIJU! Japanski car Naruhito i carica Masako dolaze na poziv kraljice Elizabete Druge!

Planeta -

Japanski car Naruhito i carica Masako prihvatili su poziv kraljce Elizabete Druge da borave u državnoj poseti Velikoj Britaniji na proleće ove godine.

"Njihova veličanstva, car i carica Japana prihvatili su poziv njenog veličanstva kraljice da borave u državnoj poseti Velikoj Britaniji na proleće 2020. godine", navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Kako se dodaje, car i carica Japana će, tokom posete, boraviti u Zamku Vindzor, prenosi Rojters.

O JAPANSKOM CARU

Naruhito je prvi japanski car kojeg nije othranila dojilja i koji je odrastao pod roditeljskim krovom.

On je i prvi car koji je studirao u inostranstvu, završio studije i oženio ženu koja radi. Ovaj 59-godišnjak džogira, planinari, odlično govori engleski i svira violu. Još nikada carska kuća nije bila tako moderna kao što je danas, piše Dojče vele

Međutim, na njegovim plećima je sada duga istorija institucije "Tenno" što u prevodi znači "nebeski vladar". Prema zvaničnom popisu, Naruhito je 126. regent loze, koja prema legendi datira od sedmog veka pre nove ere.

Dinastiju je osnovao Jimu, pra-pra-praunuk boginje sunca Amaterasu. Stoga u ritualnoj molitvi tokom ustoličenja u šinto-svetištu izaslanik predaje i jedno ogledalo, koje kao amblem boginje Amateras prelazi u posed cara Naruhita.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track