ISTRAGA O SMRTI PEDOFILA EPSTAJNA: Utvrđuje se da li je bilo propusta i zašto nije imao cimera! (VIDEO)
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

izvršio samoubistvo

ISTRAGA O SMRTI PEDOFILA EPSTAJNA: Utvrđuje se da li je bilo propusta i zašto nije imao cimera! (VIDEO)

Planeta -

Upravnik zatvora u kom se nalazio osuđeni pedofil milijarder Džefri Epstajn dobio je unapređenje nedugo nakon što je Epstajn u svojoj ćeliji počinio samoubistvo. Istraga o Epstajnovoj smrti i dalje traje, a utvrđuje se da li je bilo propusta koji su doveli do nje.

Upravniku Lamineu N'Diaju je data nova pozicija uprkos tome što je generalni tužilac Bil Bar zahtevao da on bude prebačen na kacelarijski posao, piše britanski San.

Epstajn je izvršio samoubistvo u avgustu prošle godine dok je čekao suđenje za zlostavljanje maloletnica u Njujorku i na Floridi na početku dvehiljaditih.

Njegovo samoubistvo došlo je u centar pažnje i izazvalo niz teorija, a neki sumnjaju da je tako nešto uopšte moglo da se dogodi u jednom od najsigurnijih zatvora u Americi.

Iako su stručnjaci utvrdili da su povrede nastale samoubistvom, neki i dalje sumnjaju u zvaničnu verziju događaka.

Mediji su nedavno objavili vest o upravniku za kog je Bar zatražio da bude prebačen u Biro u Pensilavniji jer su FBI i ministarstvo pravde istraživali Epstajnovu smrt.

Bar je tvrdio da činjenica da je Epstajn uspeo da oduzme sebi život dovela do brojnih pitanja na koja je potreban odgovor.

U novembru je naveo da je serija grešaka dovela do toga da Epstajn oduzme sebi život.

Istragom će se navodno utvrdili zašto Epstajn nije imao cimera, kao i da li je, po pravilu, proveravan na svakih pola sata.

Kurir.rs/San

Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja