KINEZI OBEĆELI DA NAPRAVE BOLNICU ZA 7 DANA! Posle 4 dana NAZIRE se objekat, pratite UŽIVO kako raste ZGRADA (VIDEO)
Foto: EPA

ČUDO! ŽURI IM SE ZBOG VIRUSA

KINEZI OBEĆELI DA NAPRAVE BOLNICU ZA 7 DANA! Posle 4 dana NAZIRE se objekat, pratite UŽIVO kako raste ZGRADA (VIDEO)

Planeta -

U Vuhanu je u toku izgradnja prve namenske bolnice za zaražene koronavirusom, koja je počela da se nazire nakon samo četiri dana gradnje. Bolnica pod nazivom Huošenšan nalazi se u zapadnom predgrađu Vuhana, epicentru epidemije novog koronavirusa od koga je preminula najmanje 81 osoba, a zaraženo je više od 2.800, piše "Dejli meil".

Vlasti su angažovale četiri građevinske kompanije kako bi za nedelju dana dovršili medicinski centar na šest hektara sa 1.000 kreveta u okrugu Caidian. Očekuje se da će bolnica prve pacijente primiti 3. februara, prenose kineski državni mediji. Kina gradi najmanje četiri bolnice za zaražene koronavirusom kako bi suzbila širenje bolesti opasne po život. Dva projekta se izvode u Vuhanu, jedan u obližnjem gradu Huanggangu i jedan u Džendžou u centralnoj kineskoj provinciji Henan.

Snimci slikani dronom koje je objavio "Pipls dejli" prikazuju kamione, kopače i buldožere koji rade punom parom na gradilištu bolnice Huošenšan. Prema prethodnom izveštaju CCTV-a, bolnica Huošenšan trebalo je da se sastoji od nekoliko privremenih zgrada, ali zvaničnici još uvek odlučuju da li će koristiti gotove komponente ili ne.

Bolnica se gradi po uzoru na privremeni medicinski centar, koji je sagrađen u Pekingu za sedam dana u vreme borbe protiv SARS-a 2003. godine. A kako sve to izgleda možete videti u na ovom snimku uživo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track