Najnovije vesti

OTVORENA PRVA BOLNICA U KINI ZA ZARAŽENE KORONAVIRUSOM: Praznu zgradu sredili za 2 dana, ima čak 1.000 kreveta! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

TO SAMO MOGU KINEZI

OTVORENA PRVA BOLNICA U KINI ZA ZARAŽENE KORONAVIRUSOM: Praznu zgradu sredili za 2 dana, ima čak 1.000 kreveta! (VIDEO)

Planeta

Prva bolnica za lečenje obolelih od koronavirusa u Kini otvorena je u Huangangu nedaleko od Vuhana, nakon što su radnici i volonteri za samo dva dana pretvorili praznu zgradu u ustanovu za hitne slučajeve sa 1.000 kreveta.

U novi regionalni medicinski centar Debi Mauntin u Huangangu u utorak je prebačen prvi deo bolesnika sa koronavirusom.

Dodatni kapaciteti za smeštaj obolelih biće ključni za prezaposleno medicinsko osoblje u izolovanoj provinciji Hubej, koja je u centru krize.

Zgrada bolnice je originalno sagrađena kao novo krilo Centralne bolnice u Huangangu i trebalo je da bude otvorena u maju. Lokalne vlasti su, međutim, u petak naredile da se završena, ali prazna zgrada koristi zamo za lečenje obolelih od koronavirusa, a pripreme su počele u nedelju.

foto: Youtube/Printscreen

Do ponedeljka su postavljeni svi kreveti i završene su instalacije za struju, vodu, a uveden je i internet. Više od 500 radnika i sa desetak građevinskih vozila radili su dva dana i noći kako bi na vreme obavili posao.

Još jedna bolnica gradi se u samom epicentru epidemije, gradu Vuhanu, a očekuje se da će biti završena krajem ove nedelje; nedelju dana nakon što je započeta njena gradnja.

Očekuje se da će bolnica prve pacijente primiti 3. februara. Kina gradi najmanje četiri bolnice za zaražene koronavirusom kako bi suzbila širenje bolesti opasne po život.

Prema najnovijim podacima, više 6.000 ljudi je zaraženo koronavirusom, a 132 je umrlo.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...