Najnovije vesti

EVO LEPIH VESTI! PRVI PACIJENTI IZLEČENI OD KORONAVIRUSA: Imali opasnu upalu pluća, a evo šta je ključno za oporavak
Foto: Youtube/QuickTake by Bloomberg

izvukli se

EVO LEPIH VESTI! PRVI PACIJENTI IZLEČENI OD KORONAVIRUSA: Imali opasnu upalu pluća, a evo šta je ključno za oporavak

Planeta

Kineske provincije i opštine objavile su danas da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice.

Četiri pacijenta koji su bila zaražena virusom u istočnoj kineskoj provinciji Đangsi oporavila su se i otpuštena su danas iz bolnica, dok je ranije izveštavano o oporavku tri slučaja.

Džang Vei, stručnjak iz provincijskog štaba za hitne slučajeve i prevenciju i kontrolu epidemije Đangsija, izjavio je da je na osnovu analiza o izlečenim pacijentima, za oporavak ključno rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje.

foto: AP

Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvestila je da se prvi pacijent u toj provinciji oporavio danas od nove upale pluća izazvane koronvirusom.

Sečuanska provincijska uprava tradicionalne kineske medicine saopštila je da je pacijent, Jang Li (34), bio izolovan i lečen u bolnici u gradu Čengdu 11. januara.

Jangu je dijagnostikovan koronavirus 10 dana kasnije.

On je bio lečen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom tokom izolacije.

Pacijentkinja stara 57 godina izlečena je i otpuštena je danas iz bolnice u Hunanu, provinciji koja se graniči sa provincijom Hubei, epicentrom epidemije.

U Pekingu se lekar, koji je bio zaražen novim koronavirusom nakon što je putovao u Vuhan, oporavio i napustio danas bolnicu.

To je bio peti slučaj u glavnom gradu Kine koji je izlečen i otpušten iz bolnice.

Jedna od izlečenih je i medicinska sestra Guo Kin (38) iz Vuhana koja se zarazila na poslu, lečeći pacijente. Posle oporavka, vratila se poslu, a kolege su saopštile da su dirnute njenim potezom.

Saveti kineskih lekara

“Budite u svojim kućama barem dve nedelje u samoizolaciji a sa nama u bolnici kontaktirajte preko vi-četa gde možete postaviti bilo koje pitanje”, kaže Su Jing, direktor Bolnice za infektivne bolesti pokrajine Anhui.

Zbog straha od epidemije koronavirusa na godinu dana odloženo je Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani koje je trebalo da se u martu održi u Nanđingu.

Kompanije Ikea i “Google zatvorile su svoje kancelarije i predstavništva u Kini.

Svetske avio-kompanije i dalje obustavljaju ili ograničavaju saobraćaj sa Kinom, a među poslednjima koji su to učinili je i “Er Frans”.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/QuickTake by Bloomberg

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja