KINEZI PRAVE ČUDA! Iz blata NIČE BOLNICA, napravljena za nekoliko dana! Neverovatni snimci! (VIDEO)
Foto: EPA/Shi Yi

neverovatnom brzinom grade objekte

KINEZI PRAVE ČUDA! Iz blata NIČE BOLNICA, napravljena za nekoliko dana! Neverovatni snimci! (VIDEO)

Planeta -

Radnici u kineskom Vuhanu rade punom parom na izgradnji druge bolnice za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom, a već je izgrađeno 95 odsto objekta.

Podsetimo, do sada je virus odneo najmanje 170 života.

Veliki broj snimaka prikazuje građevinske mašine u akciji tokom izgradnje bolnice "Lejšenšan", druge od ukupno četiri koje za kratko vreme treba da budu podignute u Kini.

Vlasti provincija Hubej i Henan naložile su da se za manje od deset dana podignu najmanje četiri bolnice, a "Lejšenšan" treba da bude otvorena za nedelju dana.

foto: EPA/Shi Yi

Medicinski centar, poznat i kao "Planinska bolnica Boga groma", nalazi se u okrugu Đijansija, u predgrađu južno od Vuhana, gde se koronavirus prvi put pojavio pre mesec dana.

Zdravstvena ustanova biće površine 60.000 kvadratnih metara, od čega će 51.000 činiti odeljenja za karantin. Preostalih devet hiljada kvadratnih metara zauzimaće spavaonice za smeštaj oko 2.000 zdravstvenih radnika.

foto: EPA/Shi Yi

Prema prvobitnom projektu, bolnica je trebalo da ima 1.300 kreveta, ali je vlada u Vuhanu odlučila da se postavi još 300 kreveta nakon što se poslednjih dana ubrzalo širenje zaraze.

Radovi na izgradnji počeli su u nedelju, a do juče u podne već je bila završena trećina radova.

Bolnica "Huošenšan" treba da bude otvorena prvog februara, a "Lejšenšan" petog februara. Načelnici obe bolnice biće vojni lekari.

foto: EPA/Shi Yi

Još jedna bolnica se gradi u Džendžouu, u provinciji Henan, koja se graniči sa provincijom Hubej. Radovi na renoviranju starog objekta počeli su u ponedeljak, a izgradnja treba da bude završena za deset dana.

foto: Youtube/Printscreen

Prva bolnica u Kini za ove pacijente već je otvorena u Huangangu, nakon što su radnici i dobrovoljci za samo dva dana pretvorili praznu zgradu u bolnicu sa 1.000 ležaja.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track