Najnovije vesti

RUSIJA UZ KINU U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: Šalje humanitarnu pomoć!
Foto: EPA

podrška

RUSIJA UZ KINU U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: Šalje humanitarnu pomoć!

Planeta

Ruski premijer Mihail Mišustin odlučio je danas da će Rusija obezbediti humanitarnu pomoć Kini u borbi protiv koronavirusa.

On je to rekao nakon sastanka sa zamenicima premijera, a objavila je zamenica premijera Tatjana Golikova i dodala da je dokument o toj odluci već spreman, prenosi Tas s.

"Ruski regioni su spremni, zdravstvene ustanove imaju zalihe zaštitne i odeće za dezinfekciju, kao i potrebnu količinu lekova", rekla je ona.

Mišustin je na sastanku sa svojim zamenicima rekao i da je u Rusiji situacija sa koronavirusom pod kontrolom i da se preduzimaju sve neophodne mere za sprečavanje širenja bolesti.

"Formiran je tim za brzi odgovor i sprečavanje širenja bolesti u našoj zemlji", rekao je on i dodao da je koronavirus dodat na listu veoma opasnih bolesti.

"To će nam omogućiti da deportujemo strance ukoliko se utvrdi da imaju bolest i uvedemo posebne restrikcije poput izolacije i karantina", rekao je Mišustin.

POTPUNO OBUSTAVLJEN ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Ruske železnice u potpunosti su obustavile putnički saobraćaj sa Kinom zbog epidemije koronavirusa, preneo je TAS S.

Kako bi se sprečilo moguće širenje zaraze koronavirusom u Rusiji, Ruske železnice su od ponoći po moskovskom vremenu obustavile putnički saobraćaj sa Kinom, uključujući i liniju Peking-Moskva, koja je do sada bila otvorena.

"Voz koji saobraća od Moskve do Pekinga, a koji je krenuo iz Moskve 1. februara, završiće svoj put u Zabaikalsku", saopštile su ruske železnice.

Avionski saobraćaj između Rusije i Kine takođe je suspendovan od 1. februara, a leti se jedino na linji Moskva-Peking, Moska-Šangaj, Moskva - Guangdžo i Moskva-Hongkong.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...