Najnovije vesti

ALBANSKA MAFIJA NA UDARU U EU: 600 policajaca iz 5 zemalja hapsilo dilere drogom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

EFIKASNO

ALBANSKA MAFIJA NA UDARU U EU: 600 policajaca iz 5 zemalja hapsilo dilere drogom! (VIDEO)

Planeta

Tokom operacije istovremeno izvedene u Belgiji, Španiji, Holandiji, Nemačkoj i Francuskoj, u kojoj je učestvovalo preko 600 policajaca danas je uhapšeno 25 osumnjičenih pripadnika albanske grupe koja se bavi trgovinom drogom.

Istraga koju je vodila lokalna policija Antverpena otkrila je da se droga krijumčarila tako što je skrivana u kontejnerima u Belgiji, pre nego što je dalje distribuirana širom Evrope, koristeći vozila opremljena sofisticiranim skrivenim pregradama, navedeno je u saopštenju Evropola.

Veruje se da je ista kriminalna grupa upravljala plantažama kanabisa u Španiji i Nemačkoj, gde su uzgajala i obrađivala marihuanu, pre nego što su je prebacivale u druge evropske zemlje na dalju prodaju i distribuciju.

Operacija je rezultovala hapšenjem devet osumnjičenih u Belgiji šest u Španiji, tri u Holandiji, šest u Nemačkoj i jednim hapšenjem u Francuskoj, čime je ukupan broj uhapšenih 25.

Pretreseno je 30 kuća, rasformirano je šest plantaža marihuane, zaplenjeno 60.000 evra u gotovini, mobilni telefoni, pištolji i municija. Evropol je podržao ovu istragu pružajući odgovarajuću ekspertizu, opsežnu analitičku podršku i olakšavajući razmenu informacija preko svojih sigurnih kanala.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...