Asad krenuo na Alep, uporište pobunjenika

Počelo bombardovanje

Asad krenuo na Alep, uporište pobunjenika

Planeta -
Veliki broj civila sklonio se u prizemlja kuća, i u škole, a stanovnici kvarta al-Sukari masovno su počeli da beže iz svojih domova

ALEP - Vojne snage sirijskog predsednika Bašara Asada počeli su da bombarduju grad Alep, koji je jedno od uporišta pobunjenika.

Pripadnici regularne vojske raspoređeni su već nekoliko dana na periferiji Alepa, a prema rečima predsednika sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, Rami Abdel Rahmana, Asadove trupe danas su krenule ka kvartu Salahedin, gde "ima najviše pobunjenika".

"Može se reći da je ofanziva počela", rekao je Rahman.

Reporter Frans presa je javio da je bombardovanje opkoljenog Salahedina, počelo jutros u osam časova po lokalnom vremenu, a prema rečima aktivista i pobunjenika, oko tog kvarta raspoređeno je stotinak tenkova.

"Snage režima pokušale su juriš na Salahedin, ali heroji Slobodne sirijske vojske su odgovorili na napad i potisnuli regularnu vojsku", rekao je Frans presu jedan od lokalnih komandanata pobunjenika, Abdel Džabar al-Okaidi.

Jedan portparol aktivista u Alepu je Frans presu kazao da "hiljade ljudi" beži od bombardovanja, i da su preplašeni od helikoptera koji lete na veoma maloj visini.

Veliki broj civila sklonio se u prizemlja kuća, i u škole, a stanovnici kvarta al-Sukari masovno su počeli da beže iz svojih domova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track