NACISTIČKA ZASTAVA U AMERIČKOJ UČIONICI: Koristili je za učenje istorije, pa je pokazali svima! (VIDEO)
Foto: Screnshot Fox 5

bruka

NACISTIČKA ZASTAVA U AMERIČKOJ UČIONICI: Koristili je za učenje istorije, pa je pokazali svima! (VIDEO)

Planeta -

Zvaničnici državne škole u američkoj saveznoj državi Merilend, pokrenuli su danas istragu nakon što je tokom vikenda nacisticka zastava visila u prozoru učionice.

Svedoci su videli zastavu tokom košarkaške utakmice u srednjoj školi Guverner Tomas Džonson u gradu Frederiku i fotografije zastave su se brzo proširile Internetom, izvestili su mediji, preneo je AP.

Nacistička zastava korišćena je na času istorije o Drugom svetskom ratu i ostavljena je da visi u prozoru, vidljiva spolja, rekla je nadzornica državnih škola okruga Frederik, Tereza R. Alban, u saopštenju koje su dobili mediji.

Albanova je rekla da će zvaničnici danas preduzeti odgovarajuće mere kako bi utvrdili šta je dovelo do toga da zastava bude tamo okačena.

"Zastava je uklonjena čim su naši administratori saznali za to. Zajednici je upućeno izvinjenje", rekla je Albanova za VTTG-TV.

"To ne odražava vrednosti našeg školskog sistema'', istakla je ona.

Direktor Denijel Lipi je naveo u imejlu upućenom školskoj zajednici da je administracija preduzela korake kako bi se obezbedilo da se ovo više ne ponovi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track