NJENO PITANJE JE IZNERVIRALO BAJDENA: Bivši potpredsednik SAD uvredio studentkinju, a posle se vadio na Džona Vejna
Foto: Profimedia, EPA

Bruka

NJENO PITANJE JE IZNERVIRALO BAJDENA: Bivši potpredsednik SAD uvredio studentkinju, a posle se vadio na Džona Vejna

Planeta -

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden je teško uvredio devojku u Nju Hempširu nazvavši je 'lažljivim psetolikim malim vojnikom" - što je navodno fraza koju je preuzeo od Džona Vejna.

Medison Mur, 21-godišnja studentkinja ekonomije na Univerzitetu Merser pitala je Bajdena zašto bi mu birači verovali nakon nastupa u Ajovi - gdje je kandidat zauzeo četvrto mesto.

"Dakle, verovatno ste kandidat koji ima najveću prednost u ovoj trci", rekla je Madison dodajući da je Bajden poznat kao raniji potpredsednik, i nije morao da prekida kampanju zbog postupka opoziva Donalda Trampa, poput nekih drugih kandidata Demokratske partije.

"Kako objašnjavate učinak u Ajovi i zašto bi birači verovali da možete pobijediti na nacionalnim izborima?" - upitaala je studentkinja.

'To je dobro pitanje. Broj jedan - Ajova su demokratki unutrašnji izbori. Da li ste ikada bili na jednim?, Bajdenden je upitao mladu ženu.

Potvrdno je kimnula glavom.

"Ne, niste. Imamo lažljivog psetolikog malog vojnika", rekao je Bajden, smejući se.

"Rekli ste da jeste - ali sada morate biti iskreni. Sad ću biti iskren prema tebi. Bilo je pomalo zbunjujuće u Ajovi ', rekao je on.

Portparol Bajdena tvrde da je izraz preuzet iz scene iz filma o Džonu Vejnu, gde šef Indijanca govori o Vejnu kao 'llažljivom, psetolikom malom vojniku".

Kurir.rs/Daily Mail Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track