ERDOGAN PRETI ASADU: Izbacićemo svu tvoju vojsku iz Idliba, ako nas napadnete i mi ćemo vas gde god bili!
Foto: Profimedia

zabrinjavajuće

ERDOGAN PRETI ASADU: Izbacićemo svu tvoju vojsku iz Idliba, ako nas napadnete i mi ćemo vas gde god bili!

Planeta -

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska odlučna u tome da se snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al Asada izbace van granica deeskalacijske zone Idlib, odnosno iza kontrolnih punktova turskih snaga.

"Bez oklevanja i kalkulisanja ćemo s kopna i iz vazduha učiniti sve što treba da to i postignemo", poručio je Erdogan.

Erdogan je poručio u Ankari da će njegova zemlja, u slučaju novog napada na tursku vojsku u Siriji, suspendovati sporazume i napasti režimske snage gde god se nalazile.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bili su poslednji napadi snaga sirijskog režima na tursku vojsku u Idlibu.

Erdogan je poručio da Turska neće tolerisati ničiju bahatost niti provokacije. Podvukao je da "Turska neće biti nemi posmatrač napada na civile u Siriji čak ni kada svi drugi zatvore oči, okrenu leđa i zamrznu svoju savest".

"U slučaju novog napada na našu vojsku u Idlibu, Turska suspenduje sporazume i napada režimske snage bilo gde", poručio je Erdogan.

(Kurir.rs/Anadolija/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track