KRUZER KOJI JE ODBILO 5 ZEMALJA SE USIDRIO U KAMBODŽI: 2.200 putnika će biti testirano! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA/MAK REMISSA

strah od širenja koronavirusa

KRUZER KOJI JE ODBILO 5 ZEMALJA SE USIDRIO U KAMBODŽI: 2.200 putnika će biti testirano! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Kruzer Vesterdam, čije pristajanje je do sada odbilo pet azijskih i pacifičkih zemalja iz straha od širenja virusa COVID-19, konačno se usidrio u Kambodži, gde će 2.200 putnika biti podvrgnuto testiranju.

Uplovljavanje broda u luke drugih zemalja nije dozvoljeno, iako je operator, Holland America Line, saopštio da među 1.455 putnika i 802 člana posade nema potvrđenih slučajeva koronavirusa.

foto: EPA/MAK REMISSA

Brod je usidren kilometar od glavne luke Sihanokvile, a planirano je da se tim zdravstvenih radnika ukrca kako bi sproveo medicinske preglede i doneo odluku o procesu iskrcavanja, rekao je guverner tog grada Kouč Čamrouen, prenosi AP.

Američki ambasador Patrik Marfi izjavio je da je poslao tim ambasade da radi sa predstavnicima broda i zvaničnicima Kambodže kako bi pomogao Amerikancima da se iskrcaju i nastave put do svojih destinacija.

Operater je saopštio da se krstarenje završava u Sihanokvilu, odakle putnici mogu da čarter letom odu u glavni grad Kambodže Pnom Pen, a odatle da se vrate kućama, za šta je dobijena saglasnost vlasti te zemlje.

foto: EPA/MAK REMISSA

Pristajanje Vesterdama u svoje luke ove odbili su Tajland, Filipini, Tajvan, Japan i Guam.

Kruzer je započeo putovanje prošlog meseca u Singapuru, a poslednje stajanje je imao u Hongkong, gde je do sada potvrđeno 50 slučajeva koronavirusa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/MAK REMISSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track