TESA (18) IZBODENA JE NASMRT U PARKU: Pružila je otpor prilikom pljačke, zbog ubistva uhapšen tinejdžer (14) FOTO, VIDEO
Foto: Profimedia

HOROR

TESA (18) IZBODENA JE NASMRT U PARKU: Pružila je otpor prilikom pljačke, zbog ubistva uhapšen tinejdžer (14) FOTO, VIDEO

Planeta -

Dečak Rašon Viver (14) je uhapšen i optužen za ubistvo studentkinje Tese Mejors (18), koja je ubijena u oružanoj pljački u parku u Njujorku u decembru prošle godine. Devojka je izbodena nakon što je pokušala da pruži otpor trojici tinejdžera koji su krenuli da je pljačkaju.

Rašon je drugi tinejdžer koji je optužen za ovaj zločin. Dečak (13) uhapšen je samo nekoliko dana nakon ubistva i optužen je za ubistvo drugog stepena, pljačku i napad koji je uključivao oružje.

foto: AP/Mary Altaffer

Rašonu Viveru (14) se na teret stavlja ubistvo i pokušaj ubistva, kao i mnogobrojna krivična dela krađe, a sudiće mu se kao odraslom, prenose američki mediji.

Dermot Šea, policijski zvaničnik iz Njujorka rekao je da su inspektori sve vreme bili ubeđeni da će uhvatiti ubicu. Kako je naveo, Tesine poslednje reči su bile: "Pomozite mi, opljačkana sam".

foto: AP/Mary Altaffer

"Ubeđeni smo da imamo pravu osobu u pritvoru i da će se ta osoba suočiti sa pravdom. Nažalost to neće vratiti ovu mladu ženu, studentkinju", rekao je Šea.

foto: AP/Erin Edgerton/The Daily Progress

Sigurnosne kamere u parku snimile su trenutak kada je Tesa krenula stazom, 11. decembra u 18:40.

Viver je sa još dve osobe preko kamere viđen kako ulazi u park na drugi ulaz. Nosio je mornarsku jaknu sa horizontalnim belim prugama i crvenom prugom preko grudi.

Na snimku nadzorne kamere je prikazno kako njih troje prate jednog muškarca. Oko 18:47 se vidi kako su Viver i njegovi pratioci okružili devojku koja je išla uz stepenice, a onda su se okrenuli i pošli niz stepenice kada je tim putem prošao drugi muškarac.

Dva minuta kasnije, prema izjavi jednog očevica, čuli su nekog muškarca kako traži da mu neko hitno da telefon i vrisak žene koja govori: "Pomozite mi, opljačkana sam".

Pre toga je Tesa viđena kako se bori sa trojicom mladića i kreće da beži uz stepenice.

Ne mesto događaja su odmah došli i hitna pomoć i policija. Tesa je odmah prevezena u bolnicu, ali je podlegla povredama.

Kako navode izvori iz policije Viver je pokušao Tesi da otme telefon, ali pošto je ona pružala žestok otpor, nožem je nasrnuo na nju. DNK tragovi na njenim prstima ukazali su da je Viver napao.

Autopsija je pokazala da je Mejors izbodena više puta u grudi, a da je jedan ubod prošao pravo kroz srce.

Pripremno ročište biće održano 19. februara.

Kurir.rs/nbcnewyork.co

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja