Najnovije vesti

SOROŠ PONOVO UDARIO NA FEJSBUK: Zakerberg mora da ode, on pomaže Trampu da ponovo bude predsednik!
Foto: Profimedia

zahteva nemoguće

SOROŠ PONOVO UDARIO NA FEJSBUK: Zakerberg mora da ode, on pomaže Trampu da ponovo bude predsednik!

Planeta

Milijarder Džordž Soroš zatražio je od čelnika kompanije Fejsbuk, Marka Zakerberga i Šeril Sandberg, da se povuku s funkcija.

U pismu Fajnenšel tajmsu naveo da odbijanje Fejsbuka da ukloni političke reklame pomaže Donaldu Trampu da ponovo bude izabran za predsednika Amerike.

Pismo je objavljeno uoči Zakerbergove posete Evropi tokom koje će od lidera Evropske unije tražiti blažu zakonsku regulativu.

Inače, Zakerbergovi predlozi su naišli na mlaku reakciju u Evropi. On želi da se promeni sadašnja regulativa koja se odnosi na štetni sadržaj na internet platformama. Tieri Breton, evropski komesar za industriju, rekao je da neće EU da se prilagođava kompaniji, već mora da bude obrnuto.

U kratkom pismu, Soroš, poznat i kao finansijer Demokratske stranke u Americi, ističe: "Deluje da gospodin Zakerberg ima neki zajednički dogovor s Donaldom Trampom da mu pomogne oko reizbora.

Fejsbuk ne mora da čeka vladinu regulativu kako bi prestao da prihvata bilo kakve političke reklame u 2020. godini, sve dok se ne završe izbori 4. novembra. Ponoviću predlog - neka Mark Zakerberg i Šeril Sandberg odstupe s pozicija s kojih kontrolišu Fejsbuk".

foto: AP / Marcio Jose Sanchez

On je dodao da, iako podržava zahtev da vlada reguliše rad društvenih mreža, smatra da Zakerberg muti činjenice kada govori o kontroli interneta.

Soroš je poznat kao kritičar Fejsbuka, a u novembru 2018. godine kompanija je priznala da je angažovala firmu koja se bavi odnosima s javnošću kako bi pokrenula kampanju protiv bogatog biznismena.

Kompanija "Definers" je angažovana kako bi istražila veze Soroša s kampanjom "Sloboda od Fejsbuka". Sandbergova je prvo demantovala, ali je kasnije pojasnila da su te informacije ipak tačne.

Kurir.rs/FT/Radio sarajevo.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track