FIRME ZAOBILAZE BRITANIJU U VELIKOM LUKU: Zbog Bregzita svi odoše u Holandiju
Foto: EPA/Neil Hall

finansijski problemi

FIRME ZAOBILAZE BRITANIJU U VELIKOM LUKU: Zbog Bregzita svi odoše u Holandiju

Planeta -

Neizvesnosti vezane za posledice bregzita uticale su na veliki broj kompanija da otvore predstavništva u Holandiji, saopštila je danas holandska vlada. Od 2016. godine, kada je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napušta EU, 140 firmi je otvorilo predstavništva u Holandiji, pokazuju podaci Holandske agencije za strane investicije.

Agencija je navela da na poslovnu nesigurnost utiče odsustvo odgovora na pitanja o budućim trgovinskim odnosima Britanije sa EU. London i Brisel do kraja godine treba da postignu dogovor o budućim odnosima. Agencija je saopštila da je u kontaktu sa 425 kompanija koje nameravaju da se zbog bregzita presele ili prošire u Holandiju.

Radi se o britanskim firmama, ali i američkim i azijskim kompanijama, koje razmatraju mogućnosti delovanja posle bregzita, javlja AP. Dok neke firme čekaju kako će biti određeni ekonomski odnosi između Britanije i EU, sve više kompanija se odlučuje za sigurnost i stabilnost kakve naša zemlja nudi evropskom tržištu, poručili su iz Holandske agencije za strane investicije.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: EPA/Neil Hall)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track