DŽONSON NA UDARU KRITIKA: Raste negodovanje zbog načina na koji je reagovao na poplave! (VIDEO)
Foto: EPA / Hollie Adams

POSLE OLUJE DENIS

DŽONSON NA UDARU KRITIKA: Raste negodovanje zbog načina na koji je reagovao na poplave! (VIDEO)

Planeta -

Lider opozicione britanske Laburističke stranke Džeremi Korbin planira da obiđe delove južnog Velsa koji su poplavljeni u prošlonedeljnim poplavama, dok, s druge strane, raste negodovanje protiv premijera Borisa Džonsona zbog načina na koji je reagovao na posledice oluje Denis, javlja AP.

Džonsona su kritikovali njegovi protivnici jer nije obišao poplavljene oblasti i što nije sazvao sastanak vladinog kriznog odbora (Kobra), dodaje agencija.

"Time što je odbio da poseti poplavama pogođene oblasti, Džonson, koga nigde nema, svojim odsustvom pokazao je svoje prave boje", rekao je Korbin.

Britanski ministar finansija Nadim Zahavi rekao je da Džonson predvodi tim, da on želi da pomogne ljudima pribavljajući finansijska sredstva, umesto da prikuplja poene u medijima.

Meteorološka služba najavila je nove padavine u narednih 48 sati, dok je Agencija za zaštitu životne sredine saopštila da je u Engleskoj do sada palo 141 odsto prosečnih februarskih padavina.

Oluja Denis, druga najveća oluja ove zime, protutnjala je prethodnog vikenda Velikom Britanijom i donela snažne vetrove čak i od 145 kilometara na čas, obilne padavine, poplavljene puteve, železničke pruge, kuće i prodavnice.

U Britaniji je u oluji stradalo troje ljudi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Hollie Adams

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track