PAPA SE POBUNIO PROTIV TRAMPOVOG PLANA: Doneo je rešenje koje neće na dobro izaći
Foto: Profimedia

reakcija

PAPA SE POBUNIO PROTIV TRAMPOVOG PLANA: Doneo je rešenje koje neće na dobro izaći

Planeta -

Papa Franja upozorio je danas na "nepravedna rešenja" izraelsko-palestinskog sukoba, kazavši da će ona biti samo uvod u nove krize.

On je tako reagovao najverovatnije na mirovni predlog američkog predsednika Donalda Trampa za rešenje krize na Bliskom istoku.

"Sredozemnom regionu trenutno preti izbijanje nestabilnosti i konflikta na Bliskom istoku i raznim zemljama severne Afrike i između raznih etničkih, verskih i konfesionalnih skupina. Ne možemo da zanemarimo još uvek nerešen sukob između Izraelaca i Palestinaca, sa opasnošću zbog nepravednih rešenja koja bi mogla biti uvod u nove krize", rekao je papa.

Veruje se da je ovo prvi put da Papa, koji je često branio i palestinska prava i izraelsku potrebu za bezbednošću, javno govori o izraelsko-palestinskom sukobu otkad je Tramp objavio plan 28. januara.

Planom se priznaje izraelska vlast u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali i zahteva da Palestinci ispune niz uslova za državu s glavnim gradom u selu na Zapadnoj obali istočno od Jerusalima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track