UŽASAN BILANS AUTOMOBILSKOG NAPADA NA KARNEVALU U NEMAČKOJ: Od 35 hospitalizovanih, čak polovina su deca!
Foto: EPA/ARMANDO BABANI LICENSE PLATE BLURRED

napad

UŽASAN BILANS AUTOMOBILSKOG NAPADA NA KARNEVALU U NEMAČKOJ: Od 35 hospitalizovanih, čak polovina su deca!

Planeta -

Trideset pet osoba, od kojih su polovina deca, hospitalizovane su danas, dan nakon što je automobil uleteo u karnevalsku povorku u Nemačkoj. Vozač, 29-godišnji državljanin Nemačke iz te oblasti, takođe se nalazi u bolnici zbog teških povreda glave, rekao je portparol policije Hening Hin.

Policija je nastavila da traži motiv za njegovu akciju, za koju veruje da je namerna.

"Ne možemo ništa precizno da kažemo o njegovim motivima", rekao je Hin novinarima, dodajući da policija još nije mogla da ispita osumnjičenog zbog njegovog stanja. Policija Severnog Hesena saopštila je da je povređeno 18 dece.

foto: EPA/ARMANDO BABANI LICENSE PLATE BLURRED

Pored 35 povređenih koji su tokom noći smešteni u bolnicama, još 17 ljudi je lečeno i poslato kući nakon incidenta koji se dogodio juče popodne ;u Folkmarsenu, blizu grada Kasela.

Širom Nemačke juče su održane karnevalske proslave, a najveće u Kelnu, Diseldorfu i Majncu. Folkmarsen koji ima 7.000 stanovnika, nalazi se u centralnom delu Nemačke, u saveznoj državi Hesen.

Hesen je još u šoku zbog prošlonedeljnog rasističkog oružanog napada u predgrađu Frankfurta, u kojem je 43-godišnji Nemac ubio devet osoba imigrantskog porekla, a potom i svoju majku i sebe.

(Kurir.rs/Beta-AP/Foto: EPA/ARMANDO BABANI LICENSE PLATE BLURRED)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track