TRAMP PODNEO TUŽBU PROTIV NJUJORK TAJMSA: Dosta mu je tekstova o mešanju Rusije u izbore
Foto: Profimedia

OŠTRO

TRAMP PODNEO TUŽBU PROTIV NJUJORK TAJMSA: Dosta mu je tekstova o mešanju Rusije u izbore

Planeta -

VAŠINGTON - Izborni štab predsednika SAD Donalda Trampa podneo je tužbu protiv lista Njujork tajms zbog, kako se navodi, „namernog objavljivanja lažne priče o mešanju Rusije u američke izbore 2016. godine“.

U tužbi se navodi da je Tajms objavio laž da je Trampov izborni štab imao „sveobuhvatni dogovor“ s „oligarhijom Vladimira Putina“ da pobedi demokratskog kandidata.

Pomoć

Najugledniji američki dnevni list se tereti da je u članku iz marta 2019. pod naslovom „Pravi Tramp - Rusija Quid Pro Quo“, novinara Maksa Frankela, naveo da je u sporazumu tražena pomoć u kampanji protiv Hilari Klinton za novu prorusku spoljnu politiku.

foto: Profimedia

Frankel je bio izvršni urednik Tajmsa od 1986. do 1994.

U tužbi je rečeno da su novinari Tajmsa potvrdili neistinitost izjava, ali list ih je svejedno objavio zbog svoje „ekstremne pristrasnosti i neprijateljstva prema kampanji i odlučnosti Tajmsa da nepravilno utiče na predsedničke izbore u novembru 2020. godine“.

I dalje preti

Upitan za tužbu na konferenciji za novinare u Beloj kući povodom koronavirusa, Tramp je rekao da je Tajms „mnogo grešio tokom poslednjih nekoliko godina“, kao i da će „pustiti tužbu da odradi svoje na sudu“ i da će ih biti još.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja