RUSKI UDAR IZNENADIO TURSKU: Njeni dronovi u Siriji naleteli na NEVIDLJIVI ZID (VIDEO)
Foto: Shutterstock

DIREKTNO

RUSKI UDAR IZNENADIO TURSKU: Njeni dronovi u Siriji naleteli na NEVIDLJIVI ZID (VIDEO)

Planeta -

Turska vojska je izgubila najmanje dve bespilotne letelice u Siriji, pošto je ruska vojska aktivirala svoje tzv. "elektronske ratne sisteme".

Lokalni mediji navode da ruska vojska koristi elektronski rat da bi poremetila turske bespilotne letelice, koje bombarduju položaje Sirijske arapske armije (SAA).

“U poslednja tri dana, Turska je izgubila najmanje dva drona u sirijskom vazdušnom prostoru. Turska je pokušavala ovim bespilotnim letelicama da napadne položaje sirijske vojske”, navode tamošnji mediji.

Ruska vojska, koja je stacionirana u Siriji, upotrebila je svoj elektronski sistem ratovanja.

“Turske letelice su po ulasku u vazdušni prostor Sirije bile podvrgnute snažnom elektronskom uticaju iz jugozapadnog dela. Turska je izgubila kontrolu nad dronovima. Jedan se srušio u turskoj provinciji Hatai, a drugi u blizini grada Sarakiba”, navodi se u izveštaju medija.

Potom je objašnjeno kako je ruska vojska presrela neprijateljske letelice.

“Nije trenutno poznato kako je izvršena akcija presretanja i ometanja. Nije poznato da li je samo ometan GPS signal na dronovima. Ova akcija naterala je Tursku da u poslednjih nekoliko dana smanji upotrebu bespilotnih letelica na minimum, pošto su se uplašili velikih gubitaka. DŽihadisti su izgubili značajnu podršku, što je dalo krila SAA da oslobodi najmanje sedam naselja, a među njima i Sarakib”, navode tamošnji mediji.

Kurir.rs/almasdarnews

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track