KAPETAN POSLEDNJI NAPUSTIO DAJMOND PRINCES: Vi ste bili naš heroj, ohrabrili ste nas u najtežim trenucima
Foto: Facebook/Princess Cruises

borili se sa koronavirusom

KAPETAN POSLEDNJI NAPUSTIO DAJMOND PRINCES: Vi ste bili naš heroj, ohrabrili ste nas u najtežim trenucima

Planeta -

Skoro mesec dana nakon što je na kruzeru "Dajmond princes" američke turističke kompanije "Princes kruzes" izbila epidemija, kapetan Đenaro Arma napustio je brod. Bio je poslednji koji je to učinio.

Taj kruzer je u jednom trenutku bio najveće žarište epidemije van Kine, dok ga nisu pretekli Južna Koreja, Italija i Iran. Nakon što je zaraza detektovana na brodu, usidren je u japanskoj Jokohami i stavljen je u izolaciju.

Najmanje 705 od 3.711 putnika i članova posade u međuvremenu je zaraženo, a šest putnika je umrlo. Karantin je trebalo da traje dve nedelje, ali je na kraju produžen sve do 1. marta, kada su poslednji putnici i članovi posade napustili brod, zajedno s kapetanom.

"Kapetan Arma je bio poslednji koji je napustio Dajmond princes, on je heroj u očima svih nas koji smo deo globalne zajednice "Princes". Zahvaljujemo njemu i njegovim visokim oficirima. Nudimo našu iskrenu zahvalnost svim vladinim agencijama u Japanu i širom sveta koji su radili s našim kolegama na obali kako bi podržali naše goste i članove osoblja kroz ovo zahtevno vreme", poručili su iz kompanije.

Arma je zaista imao nezahvalan zadatak održavanja reda i morala na brodu na kome su putnici bili zatvoreni u kabinama, često bez prozora.

"Vaše vođstvo dalo nam je nadu i hrabrost da završimo što smo počeli", napisao je jedan putnik na zvaničnoj Fejsbuk stranici kompanije.

"Dobar posao, kapetane Arma i posado, radili ste naporno da nam osigurate komfor i ohrabrite nas kroz to teško vreme", napisala je putnica Kerol Velč.

Kompanija je u međuvremenu već počela s pripremama za novo putovanje planirano za 29. april. Pre toga sledi temeljno čišćenje kako bi se osiguralo da je koronavirus zaista iskorenjen na brodu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Princess Cruises

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track