Ovaj čovek će naslediti Putina!

Novo lice komunizma u Rusiji

Ovaj čovek će naslediti Putina!

Planeta -
Sergej Udaljcov (35), lider Levog fronta, ima sve izglede da posle aktuelnog predsednika dođe u Kremlj, kažu analitičari

MOSKVA - Pretnja Putinu.Lider ruskog postsovjetskog komunističkog pokreta Levi front Sergej Stanislavovič Udaljcov (35) ima velike izglede da nasledi sadašnjeg predsednika Vladimira Putina, smatraju analitičari. Čoveka koji je vodio proteste protiv aktuelne vlasti u Rusiji i koji je bio hapšen više od 100 puta, nazivaju predstavnikom nove generacije Putinovih protivnika i ozbiljnog opozicionog suparnika.Udaljcov je novo lice komunizma u Rusiji, kažu analitičari. On danas nudi suočavanje s duhovima prošlosti i povratak počecima - socijaldemokratiji, iako ga klasifikuju kao radikalnog levičara.Čovek parola- Nismo nostalgični za SSSR. Nećemo da se vratimo na staro, ali želimo da uzmemo sve iz nekadašnjeg sistema što je bilo dobro, uz novine današnjice - rekao je Udaljcov jednom prilikom.Politikolozi objašnjavaju da su se u Rusiji, uprkos tome što se tokom tranzicionih godina regenerisao radikalni nacionalizam, u senci Komunističke partije (KPRF) Genadija Zjuganova, koja je vremenom postala organizacija koja ne ugrožava sistem i postavljene Putinove norme, stvarale moderne snage, poput onih na čijem je čelu Udaljcov.Sergej Udaljcov se tako nametnuo kao jedan od najznačajnijih ruskih opozicionih političara novog kova, kojem sada, uz drugu ikonu zimskih protesta Alekseja Navaljnog, s mnogo razloga nagoveštavaju čak i postputinovski kremaljski tron.„Čovek-parola“, podrugljivo ga zovu oponenti, mada mu niko ne osporava izuzetan govornički talenat i mogućnost da ponese masu.Tvrdi da mu Staljin nije idol, ali da ceni skromnost političara njegovog doba i idealizam naroda tog vremena. Često parafrazira Gandija, a najčešće njegovu rečenicu: „Prvo vas ismevaju, zatim vas tuku, a onda vi pobedite“. Uvek je u farmerkama i crnoj kožnoj jakni, obrijane glave. Asketski tip, koji želi da zrači skromnošću i idealizmom.Prava opozicija- Dvadeset godina nakon sloma SSSR Rusija ima pravu opoziciju. To su ljudi na početku zrelih srednjih godina, s izgrađenom materijalnom i društvenom osnovom, koja je sada ugrožena političkom i ekonomskom stagnacijom - zaključuju analitičari.

Vladimir Putin ima konkurenta
Vladimir Putin ima konkurenta

Osuđen na društveni radSergej Udaljcov prošlog meseca je osuđen na 240 sati društveno korisnog rada zbog toga što navodno fizički napao Anu Pozdnjakovu, aktivistkinju provladajućeg omladinskog pokreta Mladi čuvar. Ona tvrdi da ju je Udaljcov udario na mitingu u aprilu, a on to negira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track