KLINTON 22 GODINE KASNIJE OTKRIVA ZAŠTO JE BIO SA MONIKOM LEVINSKI: Detalji čuvene afere u Beloj kući! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

PAKAO JE NASTAO KADA JE MORAO DA KAŽE HILARI

KLINTON 22 GODINE KASNIJE OTKRIVA ZAŠTO JE BIO SA MONIKOM LEVINSKI: Detalji čuvene afere u Beloj kući! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Novi dokumentarac o Hilari Klinton otkrio je i nešto više o najpoznatijem seks-skandalu u Beloj kući - aferi njenog supruga Bila Klintona i Monike Levinski.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država rekao je u dokumentarcu da je, kada je upoznao Moniku, bio pod velikim stresom zbog posla i da mu je afera s njom pomogla da se nosi sa svojim problemima i da "skrene misli s problema".

foto: Profimedia

Klinton je objasnio da je afera koja je gotovo uništila njegovu karijeru bila način da se izbori sa anksioznošću i pritiskom koji je osećao tokom vođenja države.

Osećao se, kako kaže, poput boksera koji je odigrao 30 rundi pa mu je, dodaje, romansa sa tada 22-godišnjom Monikom Levinski bila način da se opusti na kratko.

"Niko ne razmišlja o riziku", ispričao je Klinton u četvorosatnom dokumentarcu koji će biti objavljen u petak.

Takođe, Klinton se ovog puta javno izvinio Levinski i dodao da mu je žao što je postala poznata u svetu zbog njihove veze. Klinton je poslednji put pričao o skandalu 2018. godine i izazvao gađenje javnosti kada je rekao da ne duguje Levinski javno izvinjenje.

U dokumentarcu je ispričao i kako je te 1998. morao sve da ispriča supruzi Hilari, posle čega je usledilo i mučno bračno savetovanje.

"Seo sam na krevet i pričao sam sa njom. Rekao sam joj sve što se dogodilo i kada se dogodilo. Rekao sam joj da se osećam grozno, prošli smo puno stvari poslednjih par godina. To što sam učinio je neoprostivo", ispričao je Bil.

Hilari je takođe prokomentarisala skandal pred kamerama.

"Bila sam skrhana, toliko me je ovo povredilo da nisam mogla verujem... Nisam mogla da poverujem da me je lagao", ispričala je ona i dodala da je u tom trenutku rekla Bilu da mora ćerki da kaže šta je uradio, što mu je, kako je kazao, još teže palo.

Na pitanje zašto je rizikovao brak, porodicu i karijeru, Bil je u dokumentarcu rekao da u tom trenutku uopšte nije razmišljao o tim stvarima. Kako kaže, pritisak dužnosti u Beloj kući bio je prevelik i trebalo je nešto da skrene misli.

"To nije moje opravdanje, samo objašnjenje. Osećam se užasno", ispričao je.

foto: Profimedia

Posle svega, Klinton su posetili bračnog savetnika. Hilari je rekla da su te seanse bile prepune "bolnih rasprava", a Bil se složio sa njom.

"Savetovalište je bila najteža stvar koju sam morao da uradim, ali to je bilo nužno. Ona je to zaslužila, kao i naša ćerka Čelsi", ispričao je Bil.

Kurir.rs/24sata.hr/Independent

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja