TRAMP NIJE TESTIRAN NA KORONAVIRUS Bio je u kontaktu sa 2 kongresmena koji su sada u karantinu, a evo šta kaže Bela kuća
Foto: AP/Patrick Semansky

AMERIČKI PREDSEDNIK

TRAMP NIJE TESTIRAN NA KORONAVIRUS Bio je u kontaktu sa 2 kongresmena koji su sada u karantinu, a evo šta kaže Bela kuća

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp nije testiran na koronavirus, iako se najmanje dva kongresmena sa kojima je nedavno bio u kontaktu nalaze u karantinu posle učešća na konferenciji kojoj je prisustvovala osoba pozitivna na koronavirus.

"Predsednik nije testiran na COVID-19 zato što nije imao duži bliski kontakt s bilo kojom osobom kojoj je potvrđen COVID-19, niti ima bilo kakve simptome", saopštila je portparol Bele kuće Stefani Grišam, prenosi Rojters.

Kongresmen Met Gec je putovao u predsedničkom avionu Er Fors one, kojim se Tramp vraćao u Vašington, a objavio je da je "11 dana pre bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus".

Drugi republikanski kongresmen Dag Kolins, koji se u petak sastao sa Trampom, rekao je juče da će ostati u dobrovoljnom karantinu iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen koronavirusu.

TRAMP TRAŽI PORESKE OLAKŠICE ZBOG KORONAVIRUSA

Tramp saopštio je da će njegova administracija zatražiti da Kongres usvoji poreske olakšice na plate i druge hitne mere zbog širenja koronavirusa.

Tramp je rekao da će tražiti pomoć i za radnike koji su plaćeni po satu, kako bi se osiguralo da oni "ne budu kažnjeni za nešto za šta nisu krivi", prenosi AP.

On je tu inicijativu izneo nakon što su američke akcije na berzama naglo pale usled širenja koronavirusa.

Tramp je krivicu za strmoglavi pad cena američkih akcija, usled smanjene tražnje za naftom zbog epidemije koronavirusa, pripisao borbi između Saudijske Arabije i Rusije za tržišni udeo, kao i "lažnim vestima", ne precizirajući na koje vesti misli.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Patrick Semansky

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track