ZAPOSLENIMA MERE TEMPERATURU PRI DOLASKU NA POSAO: U Moskvi se proverava temperatura i putnika u metrou, deci u školama
Foto: Profimedia

mere protiv koronavirusa

ZAPOSLENIMA MERE TEMPERATURU PRI DOLASKU NA POSAO: U Moskvi se proverava temperatura i putnika u metrou, deci u školama

Planeta -

Među merama koje je se u Moskvi sprovode u borbi protiv šitrenja koronavirusa je i merenje temperature zaposlenima prilikom dolaska na posao, kao i putnicima u metrou.

Zdravstveni zvaničnici takođe su naložili merenje temperature putnicima u međunarodnim avionima po svim moskovskim aerodromima, kao i vrtićima i školama.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin apelovao je na poslodavce da sprovedu slična merenja telesne temperature na radnim mestima, te da one koji imaju povišenu temperaturu upute na propisane mere ponašanja.

Takođe, ljudima se savetuje da se uzdrže od obilaska tržnih centara, sportskih i zabavnih događaja i upotrebe javnog prevoza tokom "špica".

U Rusiji je zabeleženo oko 20 slučajeva zaraženih koronavirusom, a među najnovijim emrama koje se sprovode je i zatvaranje većine grtaničnih prelaza duž 4.200 kilometara dugačke granice sa Kinom.

foto: AP / Alexander Zemlianichenko

Između ostaog, mere koje je Rusija uvela još pre desetak dana je i obavezna izolacija svih putnika koji su boravili u Kini, Iranu, Južnoj Koreji, Italiji i drugim žarištima.

Na snazi je i zabrana izvoza zaštitnih maski, rukavica, odela, zavoja i drugog medicinskog zaštitnog materijala.

Vladimir Putin je naredio žešću borbu protiv lažnih vesti koje šire paniku, i naložio vladi da pravovremeno informiše ljude o situaciji.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom možete pratiti OVDE.

Kurir.rs / The Moscow Times, Foto: Profiomedia, ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track