Najnovije vesti

ONI SU POBEDILI KORONAVIRUS: Danac nije bio u bolnici i nije primao lekove, Španac ima poruku za sve (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

dobro su prošli

ONI SU POBEDILI KORONAVIRUS: Danac nije bio u bolnici i nije primao lekove, Španac ima poruku za sve (VIDEO)

Planeta

Danac Jakob Tage Ramling (45) bio je zaražen koronavirusom, ali je bolest bila blaga. Najviše ga je brinulo hoće li zaraziti druge.

Ramling je bio prvi Danac pozitivan na koronavirus koji je ‘pokupio’ na odmoru u severnoj Italiji. Nakon nešto manje od dve nedelje u kućnoj izolaciji, testovi su pokazali da je zdrav.

“Imao sam blage simptome, glavobolju, grlobolju i kašalj. Trebalo je pet ili šest dana da svi prođu. Nisam bio u bolnici, nisam primao nikakve lekove, jer mi je bilo dobro”, rekao je.

Koronavirus je najopasniji za starije i one hronično bolesne. Znajući da virus nekima može biti fatalan, Ramlinga je najviše brinulo hoće li ga preneti dalje.

“Nisam želeo da budem onaj koji druge čini bolesnim. To je bila moja najveća briga i mislim da je to najveća briga svih zaraženih, da ne želimo da se ta stvar širi. Radije ću ostati u kući nedleju ili dve duže ako na taj način mogu da sprečim da se neko zarazi”, dodao je.

Španac Nil Monro (22) koji za sebe kaže da je mlad i zdrav, bio je pozitivan na koronavirus nakon povratka u Barcelonu s nedelje mode u Milanu. I on je želeo javnosti da poruči da simptomi mogu biti blagi.

Simptomi koje je imao nisu bili bitno drugačiji od prehlade, rekao je.

“Malo povišena temperatura, glavobolja, opšti osećaj nelagode. Svako bi mislio da je to obična prehlada”, kaže.

foto: Youtube/Printscreen

Simptomi su se javili nakon povratka u Španiju, pa je pozvao hitnu službu koja ga je uputila u bolnicu na testiranje. Potom je stavljen u izolaciju.

“Želeo bih da umirim ljude. Ako ste mladi, sledite preporuke nadležnih. Ako ste stariji ili osoba s nekom bolešću koju imate odranije, budite oprezni. Ne idite na događaje s mnogo ljudi i dobro pazite na higijenu”, rekao je Monro.

Klaudio Kanceli, 65-godišnji gradonačelnik italijanskog grada Nembra, pokraj Bergama, takođe je zaražen koronavirusom. U njegovom gradu s 11.000 stanovnika, najviše je zaraženih u pokrajini. “Na sreću, moj slučaj je apsolutno pozitivan jer nakon tri dana visoke temperature, koju sam snižavao antipireticima, više nisam imao simptoma”, rekao je.

foto: Youtube/Printscreen

“Već šest dana sam dobro i iz kuće radim za svoj grad”, dodao je.

Lekari ga zovu dvaput dnevno i pitaju kolika mu je temperatura i kako se oseća.

“Ostaću u svojoj kući 14 dana. Živim u posebnoj sobi s odvojenim kupatilom. Moji supruga i sin žive u drugom delu kuće i srećom, isto su dobro. Nemaju nikakvih simptoma”, kaže.

Kurir.rs/Agencije

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...