Najnovije vesti

NA AMERIČKIM AERODROMIMA SCENE KOJIH SU SE NAJVIŠE PLAŠILI: Stoje u gužvi satima, ne drže odstojanje u jeku epidemije!
Foto: društvene mreže

mere za zaustavljanje koronavirusa

NA AMERIČKIM AERODROMIMA SCENE KOJIH SU SE NAJVIŠE PLAŠILI: Stoje u gužvi satima, ne drže odstojanje u jeku epidemije!

Planeta

Nove mere koje je u borbi protiv koronavirusa uvela administracija Donalda Trampa u vezi sa ograničavanejm putovanja, dovele su nažalost upravo do onih situacija koje su tim merama pokušane da budu izbegnute, a to su prepuni aerodromi putnika koji se u masi guraju i višečasovna zadržavanja u toj gužvi.

Snimci koji su preplavili društvene mreže pokazuju da su aerodromi u Americi mesta na kojima trenutno najmanje želite da budete, sve i da nije u toku pandemija koronavirusa. 

Gužve i višečasovna čekanja u zatvorenom su upravo one situacije na koje su upozoravali Centri za kontrolu i prevenciju bolesti. 

Na snimcima se vide putnici koji stoje u redovima kojim se ne vidi ni početak ni kraj, naročito na međunarodnim velikim aerodromima poput Dž.F. Kenedi u Njujorku, Fort Vort u Dalasu i O'Hare u Čikagu. 

Amerikanci iz čitavog sveta lete kuću usled restrikcija preko 13 aerodroma. 

Svi korisnici društvenih mreža koji su okačili snimke sa prepunih aerodroma napominju da su satima morali da stoje u gužvi u kojoj je nemoguće držati propisano odstojanje,a da su ljudi generalno u panici jer ne znaju ko je iz kog žarišta stigao. 

Uprave aerodroma se izvinajvaju putnicima na zastojima, neki su čak podelili zaglavljenim ljudima vodu i grickalice, ali se mnogi pitaju "šta su još usput dobili".  

Takođe, putnici napominju da ih sve to čeka i na drugim aerodromima jer mnogi od njih moraju da presedaju da putu do svojih kuća. 

Na jednom od snimaka se čuje kako besni putnici pokušavaju aplauzom i vikom da ubrzaju proces ali im naravno ne preostaje ništa drugo nego da čekaju. 

Prema novim propisima koji su na snagu stupili u petak u ponoć, Amerikanci koji stižu iz većine evropskih zemalja, Kine i Irana sada moraju da se podvrgnu "pojačanoj kontroli ulaska". 

to podrazumeva odgovaranja na mnoga pitanja o istoriji svojih bolesti i trenutnom stanju, ostavljanju kontakt telefona i drugih podataka lokalnim zdravstvenim zvaničnicima. nakon toga očekuje ih 14 dana kućnog karantina.

Sve vesti iz sveta i regiona o koronavirusu pratite OVDE. Sve o broju i stanju zaraženih u Srbiji, kao i brojeve telefona za sve potrebne informacije pročitajte OVDE.

Kurir.rs,  Foto: Društvene mreže

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...