BELA KUĆA UVELA MERE DA ZAŠTITI TRAMPA I OSOBLJE OD KORONE: Meri se temperatura svakome ko uđe u rezidenciju
Foto: EPA / Shawn Thew

vašington

BELA KUĆA UVELA MERE DA ZAŠTITI TRAMPA I OSOBLJE OD KORONE: Meri se temperatura svakome ko uđe u rezidenciju

Planeta -

Bela kuća od danas uvodi nove mere kako bi zaštitila predsednika Donalda Trampa i njegovi osoblje tokom epidemije korona virusa, među kojima je merenje temerature svakome ko uđe u kompleks, od posetilaca do novinara.

Nove mere su produžetak skrininga koji su počeli u subotu za svakoga ko dođe u blizinu Tampa i potpredsednika Majka Pensa, koji predvodi tim za borbu protiv virusa, prenosi AP.

"Od ponedeljka ćemo meriti temperaturu svima koji ulaze u Belu kuću kako bismo ceo kompleks održali bezbednim i zdravim", rekao je portparol Džud Dir i dodao da će dodatne provere temperature biti sprovedene na osobama koje su u bliskom kontaktu sa predsednikom i potpredsednikom tokom dana.

Zaposleni u medijima nezavisno od Bele kuće preduzimaju mere kako bi ograničili izloženost virusu.

Bela kuća je u subotu merila temperaturu novinarima koji su prisustvovali brifingu koji su držali Tramp i Pens, a jednom od njih je bio zabranjen ulazak u prostoriju jer mu je temperatura bila viša od 38 stepeni.

Takve provere temperature sprovođene su i u nedelju.

Tramp je bio u kontaktu sa osobama za koje je kasnije utvrđeno da su pozitivne na korona virus, među kojima je pres sekretar brazilskog predsednika, ali je u početku odbio da se testira.

Doktor Bele kuće juče je objavio da je Tramp, koji se testirao u subotu, negativan na krona virus.

Tramp ima 73 godine, pa spada u rizičnu grupu.

Među ostalim preventivnim merama koje je donela Bela kuća su obustavljanje stažiranja ivolontiranja, otkazivanje obilazaka kompleksa i velikih događaja do kraja marta.

Zatvorena je i Mornarička kantina, u kojoj članovi osoblja svakodnevno obeduju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Shawn Thew

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track