ITALIJA U BORBI PROTIV KORONE: Moguć je produžetak mera za zaustavljanje širenja virusa
Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

kovid-19

ITALIJA U BORBI PROTIV KORONE: Moguć je produžetak mera za zaustavljanje širenja virusa

Planeta -

Mere koje su Italijani uveli prošle nedelje radi zaustavljanja širenja korona virusa mogle bi biti produžene ako se učestalost novih slučajeva ne uspori, saopštili su danas zvaničnici.

Vlada je naredila zatvaranje restorana, kafića i većine prodavnica do 25. marta.

Pored toga, zatvorila je škole i univerzitete i poručila svima da ostanu kod kuće, osim ako apsolutno nije neophodno da izađu do 3. aprila, preneo je Rojters.

Od uvođenja restrikcija 12. marta, broj novih slučajeva se više nego udvostručio u Italiji na 31.506. I broj umrlih se više nego utrostručio na 2.503.

"Ne znam da li će mere biti produžene posle 3. aprila. Odlučićemo na osnovu broja i događaja. Ja ne mogu to da isključim. Videćemo u narednim danima", izjavila je ministarka za infrastrukturu Paola de Mikeli.

Šef socijalne zaštite u severnom delu Italije Lombardiji, epicentru zaraze u italiji, rekao je da bi moglo da bude potrebno uvođenje još oštrijih mera da se zaustavi trend širenja korona virusa.

"Ili će se kriva spustiti do nedelje ili ćemo verovatno morati da razmotrmo usvajanje još rigidnijih mera", rekao je Djulio Galera za 7 Gold TV.

Lombardija je ranije signalizirala da želi da zatvori sva preduzeća, uključujući i proizvodna i obustavi javni prevoz da bi pokušali da spreče epidemiju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja