POŠTUJMO SAVETE STRUČNJAKA, ALI NE ZABORAVIMO MOĆ MOLITVE: Dramatičan apel filipinskog nadbiskupa vernicima
Foto: Profimedia

bravo

POŠTUJMO SAVETE STRUČNJAKA, ALI NE ZABORAVIMO MOĆ MOLITVE: Dramatičan apel filipinskog nadbiskupa vernicima

Planeta -

"Epidemija straha od nepoznatog širi se i moramo se vratiti osnovama naše katoličke vere. Ne ostavljajmo Boga izvan pretnje COVID 19. Naša prva borbena oprema protiv svih bolesti je molitva. Nema leka ako to Bog ne želi. Ne možemo pobediti bolest bez Boga", rekao je filipinski nadbiskup Sokrat B. Vilegas u pastoralnom pismu upućenom Agenciji Fides.

Arhiepiskop poziva katolike da pojačaju molitvu i pokajanje, dok je „javno zdravlje“ na udaru koronavirusa (Covid-19).

"Bog ima moći iznad ljudske nauke. Hitne situacije Covid-19 ne treba rešavati bez vere u Boga i bez poverenja u moć molitve. Čak i ako verujemo u snagu ljudske inteligencije za izume i medicinske tretmane, više nego ikad, potreban nam je Bog. Ljudi trebaju Gospoda. Svet počiva u njegovim rukama Boga".

"Covid-19" - primećuje nadbiskup - poziv je za veću molitvu i veće pokajanje. Budite informisani putem medija o bolesti, ali ne zaboravite da se molite. Ako odlučite da ostanete kod kuće, molite se sa brojanicom kod kuće sa porodicom.

"Misterija Covida 19 napada ne samo naše telesno zdravlje, već i naš duhovni život i katoličke vrednosti. Moramo biti oprezni i biti mudri", pozvao je nadbiskup. "Srž naše vere je zajedništvo u ljubavi i milosrđu. Sada nam se savetuje da živimo u izolaciji jedni od drugih. Od traženja Božjeg lica jedni od drugih, sada nam se savetuje da pazimo na svoje bližnje kao da su pretnja, a ne braća ", kaže se u pismu.

"Vera i društvena odgovornost su blizanci. Naša vera zahteva od nas da radimo za Božje carstvo. Deo društvene odgovornosti je da ne širimo dezinformacije i ne zaustavljamo alarmantne glasove. Sada se borimo sa bolešću kao da Bog nema nikakve veze sa tim", rekao je on.

Nadbiskup je predložio svima da slede savete naučnika i medicinskih stručnjaka, ne zaboravljajući duhovne aspekte.

Kurir.rs/Fides.org Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track