JOŠ JEDAN PAS ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Hongkong potvrdio drugi slučaj
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

kovid-19

JOŠ JEDAN PAS ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Hongkong potvrdio drugi slučaj

Planeta -

Još jedan kućni ljubimac koji pripada pacijentu obolelom od KOVID-19, zaražen je koronavirusom, potvrdilo je u četvrtak institut za dobrobit životinja u Hongkongu.

Nemački ovčar je živeo sa zareženom osobom u Pok Fu Lamu i sada je pod karantinom, zajedno sa psom mešovite pasmine iz istog doma.

Kućni ljubimci su držani zasebno u posebnim odgajivačnicama u vladinoj ustanovi, prenosi Saut Čajna mornig post.

Pas mešovite pasmine je testiran i za sada nema koronavirus i nijedna životnja nije pokazala znakove bolesti, izjavio je portparol Odeljenja za poljoprivredu, ribarstvo i očuvanje.

Podsećamo da je pomeranac star 17 godina postao je prvi pas na svetu kod kojeg je pronađen koronavirus priliko testiranja.

Pas je preminuo u ponedeljak, tri dana nakon što povratka kući. Medicinski izvor je kasnije rekao da je malo verovatno da je pas preminio od Kovida-19.

Portparol je rekao da trenutno nema dokaza da kućni ljubimci mogu da prenose virus na ljud ili da psi mogu da obole od Kovida-19.

Vlasnici kućnih ljubimaca bi trebalo da im održavaju higijenu i da ni pod kojim uslovima ne napuštaju svoje ljubimce, saopštila je vlast.

Kurir.rs/scmp.com

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track