PUTINOV ROĐAK OSNIVA STRANKU: Evo šta kaže kakav lider treba Rusiji!
Foto: AP / Alexei Nikolsky / Sputnik/ Kremlin Pooll

neočekivano

PUTINOV ROĐAK OSNIVA STRANKU: Evo šta kaže kakav lider treba Rusiji!

Planeta -

Roman Putin, rođak ruskog predsednika osnovao je političku partiju i istakao da želi da učestvuje na parlamentarnim izborima sledeće godine.

Roman Putin, sin rođaka ruskog predsednika, rekao je moskovskom Komersantu da je njegova partija Ljudi biznisa desničarski konzervativni projekat čiji je cilj da podrži mala preduzeća i preduzetnike.

Dodao je da će njegova stranka podržati vladajuću Ujedinjenu Rusiju koja podržava Putina u delovim zemlje gde joj nedostaju mandati, prenosi Rojters.

Putin je rekao da nije razgovarao o svojim političkim planovima sa predsednikom, ali da ne misli da će biti problema.

"Imam sopstvenu poziciju i nameravam da je promovišem kroz politički proces. Čak i za vreme Buša u Americi je bilo mnogo Buševa guverenera ili senatora. Članovi iste porodice uvek mogu da se takmiče", rekao je Putin.

Ali, dodao je da nema nameru da se takmiči sa ruskim predsednikom.

"Našoj zemlji je potreban snažan lider posebno u vreme globalne krize. Nema alternative Vladimiru Putinu", istakao je Roman Putin.

Kao i predsednik Rusije, Roman Putin je bivši bezbednjak, a radio je u ruskoj Federalnoj službi bezbednosti. Prema bazi podataka ruskih kompanija, on je direktor preduzeća Putin konsalting d.o.o.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track